Visszatért a politikai erőszak az Egyesült Államokba

Most már a munkásosztály jelöltje Donald Trump.

2024. 10. 19. 10:05
TRUMP, Donald
West Palm Beach, 2024. szeptember 17. A helyszínen, a Trump Nemzetközi Golfklubban nyomozók a floridai West Palm Beachben 2024. szeptember 17-én. Két nappal korábban egy férfi merényletet próbált elkövetni Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt ellen a golfklubban, de a titkosszolgálat emberei ezt megakadályozták. A rendõrök a férfit elfogták. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról kell beszélnünk, hogy az Egyesült Államokban mély politikai válság van, visszatért a politikai erőszak – kommentálta az egyik elnökjelölt, Donald Trump elleni merényletkísérleteket Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. Ezzel együtt kell említeni azt is, hogy a demokraták pedig megpuccsolták a saját elnökjelöltjüket. 

Az is mélységesen szokatlan és teljesen méltatlan eljárás Joe Bidennel és a demokrata szavazókkal szemben, hogy rendeztek számukra egy előválasztásnak nevezett színjátékot, majd a demokrata pártvezetés eldöntötte, hogy ki legyen Joe Biden utóda – tette hozzá. 

A munkásosztály, amely tradicionálisan a demokraták szavazója volt, az szinte egy az egyben átment a republikánusokhoz, most már a munkásosztály jelöltje Donald Tump, mert ő az, aki foglalkozik a problémájukkal – jegyezte meg az AK vezető elemzője, Dornfeld László. Miközben a demokrata vezetést lekötik az olyan kérdések, mint a transzgender WC-k, meg a hány éves kortól lehet nemet váltani, meddig lehet abortuszt végrehajtani, ezek a nagyon fontos kérdések. Mindeközben a republikánusok olyan dolgokról beszélnek, amelyek tényleg a mindennapokat érintik, mint a megélhetés és a biztonság – fejtette ki.

„Négy éve a legkevésbé tisztázott, legkevésbé átlátható elnökválasztást tartották Amerikában, én tartok tőle, hogy ugyanazok, akik akkor ködösítettek és az átláthatatlanság ködével vonták be az egész rendszert, azok most is próbálkoznak majd” – vélte Koskovics Zoltán. De Amerika, bár sok sebből vérzik, még mindig demokrácia, tehát olyan nagyot nem tudnak csalni – érvelt az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. 

 

Dornfeld László kiváló alelnökjelöltnek nevezte J. D. Vance-t. Sokan mondták, hogy fiatal még hozzá vagy nem olyan tapasztalt, de a demokrata alelnökjelölttel, Tim Walzzal folytatott vitában elképesztően meggyőző volt – érvelt a vezető elemző. Remek páros lennének Trumppal, nem az lenne, mint az elmúlt négy évben volt, hogy mind az elnököt, mind az alelnököt rejtegetni kellett a közvélemény elől, mert mindegyik vállalhatatlan volt – jegyezte meg.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.