Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja
HÍR TV – CIVIL KÖRGyurcsány vagyonelkobzással fenyeget
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-biztonsag-es-novekedes-koltsegvetesea-8331804/

A biztonság és növekedés költségvetése

Simicskó István: Kereszténydemokrata értékeket képvisel a büdzsé
Magyarország jövő évi, tegnap megszavazott büdzséje kiállás a kereszténydemokrata értékek mellett, és a családok védelme kiemelt hangsúlyt kap benne Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szerint. Az országgyűlési képviselő azt is sokat mondó állásfoglalásnak nevezte, hogy az ellenzék a koronavírus-járványhelyzet miatti nehéz helyzetben sem támogatta a büdzsét. A honatya emlékeztetett arra, hogy a 2010 előtti baloldali kormányzás válság idején egyebek mellett befagyasztotta a béreket és eltörölte a 13. havi nyugdíjat.

Megszavaztuk a jövő évi költségvetést, mert egy felelősen végiggondolt, körültekintő tervezet került az Országgyűlés elé. Egy költségvetés mindig hitvallás valamilyen érték, értékek mellett, és a KDNP számára fontos értékek visszaköszönnek a költségvetésben. Hitvallás a kormánypárti, de az ellenzéki frakciók részéről is, akikre sajnos ebben a nehéz időszakban – amikor pedig össze kellene fognunk – sem lehetett számítani – jelentette ki lapunknak Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a büdzsé tegnapi megszavazása utáni sajtótájékoztatón. Szavai szerint sosem könnyű a tervezés, ám különösen nehéz egy járvány okozta válsághelyzetben. – Az emberek mögött nehéz időszak áll. Az a célunk, hogy az ő érdekeiket szem előtt tartva határozzuk meg a következő év financiális irányait – fogalmazott.

Érdemes megállnunk – folytatta –, és összehasonlítanunk a mostani és a korábbi baloldali kormányok válságkezelését. – A több mit tíz évvel ezelőtti döntések nyomán az emberek terhei nőttek, az amúgy is nehéz helyzetben lévő családok segítség helyett további nehézségekkel szembesültek – emlékeztetett. Példaként említette, hogy a baloldali kormányzás eltörölte a 13. havi nyugdíjat, a gyedet háromról két évre rövidítette, a közszférában dolgozók bérét befagyasztották, nőtt az áfa, az önkormányzatok támogatása csökkent. – Sok mindent kifejez ezek után, hogy a jövő évben 16 százalékkal tudjuk majd növelni az önkormányzatok támogatását – fogalmazott.

Simicskó István arra is kitért: a családok segítése, védelme kiemelt helyen szerepel a mostani költségvetésben, amely mintegy 2295 milliárd forint forrást biztosít a támogatásukra. – Gazdasági növekedést, a munkahelyek védelmét, sőt a gazdaság újraindítását akarja elérni, ami elengedhetetlen a további fejlődéshez. A védelmi költségvetésben is példaértékű növekedést látunk, a honvédelmi költségvetés több mint háromszorosára növekszik 2010-hez képest, de nő az oktatásra szánt összeg is, és még sorolhatnám. A költségvetést tanulmányozva elmondhatjuk, hogy szinte valamennyi ágazat növekedési pályára állhat a gazdasági válság után, és ez egy óriási dolog – sorolta a politikus, méltatva egyúttal a pénzügyminisztérium és a tárca vezetőjének a munkáját, amiért a járvány okozta válsághelyzetben körültekintően és felelősségteljesen tervezték meg a jövő évi büdzsét.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

KÉPMUTATÓ LIBERÁLISOK

„Koncz Zsuzsáék legalább most fogják be a szájukat”
Schuster Lóránt szerint a Kádár-rendszer nagyobb kárt okozott, mint a két világháború.

KIFENT KÉS

Román mesterterv: hivatali szabotázs és történelemhamisítás
Mégsem háborús gonosztevő báró Kemény János, Erdély egyik legnagyobb humanistája?

Kiemelt

Luka Doncic megbabonázta Antetokounmpót
A gólpassz, amely megváltoztathatja a kosárlabdát.

Aktuális

Via ferratán a zempléni Megyer-hegyi tengerszemnél
A tengerszem látványa tündérmesék és lenyűgöző fantasy kalandfilmek díszletére emlékeztet.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!