A hatalomvágy tartja össze a horrorkoalíciót

A baloldali horrorkoalíció jelöltjei már a kampány alatt is számtalan olyan nyilatkozatot tettek, amelyekből világosan látszott: nincsenek tisztában az adott tisztséggel járó feladat- és hatáskörökkel.

Forrás: MN2019. 10. 29. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az önkormányzati kampány során az ellenzéki sajtó kritikátlanul támogatta Karácsony Gergelyt – és általában az ellenzéki polgármester- és képviselőjelölteket –, miután a Párbeszéd társelnöke győzött az október 13-i voksoláson és elfoglalta főpolgármesteri hivatalát, az említett orgánumok elkezdték ízekre szedni a sok esetben a hozzáértés hiányáról tanúskodó, megvalósíthatatlan programelemeiket.

– A baloldali horrorkoalíció jelöltjei már a kampány alatt is számtalan olyan nyilatkozatot tettek, amelyekből világosan látszott: nincsenek tisztában az adott tisztséggel járó feladat- és hatáskörökkel. Erről azonban a „progresszív” média mélyen hallgatott akkor – idézte fel a jelenség értékelése közben Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Szavai szerint az a tény, hogy a kampány idején a magukat „független-objektív” sajtóorgánumnak maszkírozó médiumok nem rukkoltak elő azokkal a tényekkel, amelyekről most „kénytelenek” írni, egyértelműen megdönti pártatlanságuk mítoszát.

– Azt a hamis látszatot próbálják kelteni, hogy a baloldallal szemben is fogalmaznak meg kritikát, de látható, hogy már csak a lefutott meccs után tálalják a híreket, és a kampány alatt fake news-gyárként működtek – mutatott rá az Alapjogokért Központ elemzője. Párkányi Eszter hangsúlyozta: eddig is egyértelmű volt, hogy a felszín alatt az ellenzéki összefogás ingatag lábakon áll; nem érték, hanem érdek – a hatalomvágy – tartja össze.

Párkányi Eszter a baloldali sajtó álságosságára a legjobb példaként a Lokál tervezett „betiltásának” ügyét nevezte. – Bár szavakban mindig a sajtószabadság mellett állnak ki a balliberális körök, már korábban kialakították azt a narratívát, miszerint az ő sajtójukon kívül minden egyéb propagandának minősül, így utóbbi nem élvez védelmet. Ebből faka­dóan most nem hallunk siránkozást a média­pluralizmus megsértése miatt a baloldalról – fejtette ki az elemző.

Fake news a 444-nél

A Soros György által is finanszírozott The New York Times azzal folytatta a bevándorlásellenes magyar kormány elleni támadást, hogy közölte a milliárdos által pénzelt 444.hu álhírét – írta tegnap a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Közleményükben arra utaltak, hogy a tőzsdespekuláns támogatását élvező internetes portál egyik munkatársának, Novák Benjáminnak a cikke a minap megjelent az amerikai lapban, amit aztán 444 a The New York ­Times saját tudósításaként szemlézett. A cikkben található pontatlanságokra jellemző, hogy a felcsúti Pancho Aréna ellenpólusaként „a megye legnagyobb kórházát” emlegetik, amelynek „női mosdójában még szappanra sem telik”. Ám Felcsút Fejér megyében található, amelynek legnagyobb kórháza a Székesfehérvári Szent György Kórház, az ország egyik legkulturáltabb egészségügyi intézménye. Az USA elnöki hivatala egyébként épp a minap mondta fel egyebek mellett a The New York Times előfizetését, amiért folyamatosan hazugságokkal vezetik félre a közvéleményt. (MN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.