A járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk

Egyre több településen alacsony vagy mérsékelt a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ2021. 01. 26. 9:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) weboldalán megjelent tájékoztatóban. Eszerint jelenleg Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) alacsony, míg a többi vizsgált településen mérsékelt a szennyvízben mért koncentráció. A vizsgálatok csökkenő tendenciát mutattak ki a mintákból Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán, míg a többi településen stagnálás tapasztalható.

– Az eredmények alátámasztják, hogy a járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk, azonban a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása

– hangsúlyozza az NNK közleménye.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.