A kormányfő a lélegeztetőgép-gyártásról tájékozódott – videó

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 17:24
ORBÁN Viktor; PINTÉR Sándor
Budapest, 2020. április 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, k) érkezik a Budapesti Mûszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjába, ahol a hazai lélegeztetõgép-gyártás megindításának lehetõségeirõl tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én. Balról Pintér Sándor belügyminiszter. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BME Polimertechnika Laborjában megtartott fórumon Józsa János rektor meghívására részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

Orbán Viktor megtekintette a készülék prototípusát
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A BME tanárai tájékoztatást adtak a miniszterelnöknek a fejlesztésről és a projekt koncepciójáról, majd Elek Jenő főorvos bemutatta és értékelte a készülék prototípusát. Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is – közölte Havasi Bertalan.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán is megemlékezett a látogatásról.

Harminchetedik nap. Elindul a magyar lélegeztetőgépek gyártása. Köszönet érte a magyar mérnököknek, orvosoknak

– írta a videó mellé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.