A Niedermüller-ügy megosztja az ellenzéket

Kovács László, az MSZP korábbi elnöke értetlenül áll Niedermüller Péter keresztényeket gyalázó kijelentése előtt, és személyesen kérdezné meg, pontosan hogyan értette a szavait. A keresztény hitét közismerten vállaló egykori liberális politikus, alkotmányjogász Hack Péter szerint ez a kijelentés azért hangozhatott el, mert a DK mindenben próbál szembehelyezkedni a kormánypártokkal.

2020. 02. 07. 5:50
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem szeretek hiányos ismeretek alapján egy egyébként számomra tiszteletre méltó emberről véleményt mondani – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kovács László, az MSZP korábbi elnöke, korábbi külügyminiszter Nie­dermüller Péter DK-s politikus azon korábbi kijelentéséről, hogy a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiak és nők rémisztő képződmények.

– Nem tudom hova tenni ezt a megjegyzését, ha valahol összetalálkozom vele, akkor megkérdezem, hogy mire gondolt – mondta a politikus, aki lapunknak elárulta, hogy erre akár már vasárnap sor kerülhet. – Meghívást kaptam Gyurcsány Ferenc évértékelőjére, és ugyan nem vagyok a DK tagja, de jó véleményem van a pártról, és az MSZP elnöke is rábólintott az eseményen való részvételemre – nyilatkozta Kovács.

Az ügy kapcsán eddig nem hallatta véleményét Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki az utóbbi években aktívan kommentálja a közélet történéseit. – Sokat gondolkoztam, hogy kell-e nekem egy ilyen jelentéktelen marhasággal foglalkoznom, de közben maguk csináltak ebből egy akkora ügyet, hogy ez bizonyos értelemben már valóban jelentőséggel bír – mondta a Magyar Nemzetnek Tamás Gáspár Miklós, aki bővebben azért nem szeretett volna nyilatkozni, mert ő maga is cikket szentelne a Niedermüller-ügynek.

Hack Péter korábbi SZDSZ-es politikus, egyetemi tanár, a Hit Gyülekezetének aktív tagja lapunknak kiemelte: felháborítónak tartja Erzsébetváros polgármesterének keresztényekre tett megjegyzését, a magyarázkodást pedig hiteltelennek minősítette, ugyanis Niedermüller azzal próbálta védeni magát, hogy ő egy ideológiával vitatkozik. – Márpedig fehér, heteroszexuális, keresztény ideológia, mint olyan, nem létezik – szögezte le Hack.

– Mivel én magam abba a kategóriába tartozom, amit ő rémisztő képződménynek tart, ezért én és a hozzám hasonlóak nem fognak sem rá, sem a pártjára szavazni – mondta Hack Péter. A korábbi SZDSZ-es képviselő szerint ez a kijelentés azért hangozhatott el, mert a DK próbál a legmarkánsabb ellenzéki pártként feltűnni és mindenben szélsőségesen különbözni attól, amit a kormánypártok képviselnek.

A nyilvánosságban a legtöbbször kormánykritikus álláspontot képviselő Hack hangsúlyozta: Niedermüller Péter ezen kijelentésével nemcsak őt, hanem másokat is meggyőzött arról, hogy nem a DK az az ellenzéki párt, amelyik az ország jobb jövőjét elhozza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.