Akár hetekig is elhúzódhat az ellenzéki jelöltállítás

Az LMP azzal is igyekszik erősíteni befolyását az ellenzéki jelöltállítási folyamatban, hogy Ungár Péter elnökségi tag jelentős pénzösszeggel kész támogatni a párt kampányát.

Forrás: MN2019. 03. 29. 6:24
Hadházy Ákos; Kanász-Nagy Máté
Az LMP-s Kanász-Nagy Máté (jobbra) is szóba jöhet Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem volt B tervünk, újratervezés következik, és hetekig eltarthat, amíg találunk olyan új polgármesterjelöltet, aki mögé beáll az újpesti ellenzéki összefogás – jelentette ki lapunknak Perneczky László, az LMP újpesti önkormányzati képviselője azzal kapcsolatban, hogy Szalma Botond, az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd támogatását maga mögött tudó jelölt szerdán bejelentette a visszalépését családi okokra hivatkozva.

Perneczky elmondta: csökkent az esély arra, hogy az eredeti elképzelésüket kövessék egy külsős jelölt állításával kapcsolatban, hiszen nehezen tudnak olyan hiteles személyt találni, aki Újpesten lakik. – Ilyen külsős jelölt jelenleg egyáltalán nincs a radarunkon, ám nem mindenáron akarunk „importálni” valakit – hangoztatta a képviselő, hozzátéve: elképzelhető, hogy pártember lesz Szalma Botond utóda.

Az LMP-s Kanász-Nagy Máté (jobbra) is szóba jöhet
Fotó: MTI/Mohai Balázs

– Fontos szempont az önkormányzati tapasztalat, emellett a kormánypárti polgármester, Wintermantel Zsolt kihívójának erős embernek kell lennie, újpesti beágyazottsággal, mivel erősen lokálpatrióta kerületről van szó.

A szocialista Trippon Norbert kétszer indult eddig, alpolgármester is volt, ráadásul fiatal, agilis és éhes. Az LMP részéről például Kanász-Nagy Máté jöhet szóba, aki egyébként Újpesten is lakik – sorolta Perneczky, aki egyébként szintén indult már korábban polgármester-jelöltként.

A képviselő kitért rá, hogy valószínűleg nem fognak tudni megfelelni az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely által megfogalmazott kívánalomnak, amely szerint április 6-ig mind a 23 kerületnek elő kellene állnia az ellenzéki polgármesterjelöltekkel.

– Vélhetően Újpestről nem fog kiállni addig senki, néhány hétig még biztosan fővünk a levünkben – fogalmazott az LMP-s politikus.

Perneczky László arra is kitért, hogy az ellenzéki pártok újpesti tagjai kinyilvánították, hogy nem fognak Szalma visszalépését követően külön utakra lépni és külön polgármesterjelölteket állítani, s akár a jobbikos képviselők is elfogadhatnak egy baloldali jelöltet, például Trippon Norbertet.

Szalma Botond visszalépésével kapcsolatban megjegyezte: az eset mögött nem sejt semmilyen konspirációt. – Nem hiszem, hogy akár anyagilag, akár politikailag meg lehetett volna őt zsarolni, mivel felkészültünk, hogy Szalma például egykori Mahart-vezérként vagy bármilyen más, politikai okból zsarolható-e – jegyezte meg.

Lapunk úgy tudja, az LMP azzal is igyekszik erősíteni befolyását az ellenzéki jelöltállítási folyamatban, hogy Ungár Péter elnökségi tag jelentős pénzösszeggel kész támogatni a párt kampányát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.