Az egészségügyi dolgozókat kérdezik az ellátórendszer hatékonyabbá tételéről

Az állami szakellátó rendszer széttagoltságáról és a létesítmények fenntartói hátteréről is véleményt mondhatnak.

2020. 07. 13. 19:55
null
Fenntarthatóvá kell tenni az ellátást (képünk illusztráció) Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az egészségügyi dolgozók véleményét kérte az ellátórendszer eredményes átalakításához, aminek szükségességére a koronavírus-járvány is felhívta a figyelmet. Egy lapunk birtokába került kérdőíven a megjelölt problémákkal kapcsolatban az intézményvezetők 1-től 5-ig jelölhetik meg egyetértésük mértékét. Így véleményt mondhatnak az állami szakellátó rendszer széttagoltságáról, a létesítmények irányítói és fenntartói hátteréről és a jelenlegi kórházigazgatási rendszerről.

A kérdőíven arra is feleletet várnak, hogy a vezetők megfelelőnek tartják-e a krónikus vagy rehabilitációs ágyak arányát, valamint a járóbeteg-szakellátást. Arról is érdeklődnek a megkérdezettektől, hogy szerintük lenne-e létjogosultsága egy új típusú idősgondozásnak, amit tartós ápolási centrumok végeznének.

A kérdőív tárgyalja a kórházak újratermelődő adósságát, a finanszírozási rendszer felülvizsgálatát, valamint az elhúzódó közbeszerzési eljárásokat. Felvetik azt is, hogy a megszokott körülmények között is van-e létjogosultsága a járvány okozta veszélyhelyzetben alkalmazott okoseszközöknek, köztük a telefonos konzultációnak, a videóchatnek vagy az eReceptnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.