Bayer-show: Ez az első tanárok, pedagógusok által összeállított NAT

A műsor első felében Bayer Zsolt néhány bejátszást elemzett, melyekben a konzervatív értékek és az identitás elvesztése volt a közös. Beszélt továbbá az álmok és a célok napjainkban egyre inkább előforduló redukálódásáról is.

Forrás: Hír TV2020. 02. 17. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsor második felében Pósán László, a Fidesz-KDNP debreceni országgyűlési képviselője volt a vendége, akivel főként az új Nemzeti Alaptantervről beszélgettek.

„A ’94 és ’98 közötti időszakban olyan szocialista képviselők voltak, – politikailag nem értettünk ugyan egyet velük, de azt el kell ismerni – hogy a maguk területén mégis csak képzett, okos emberek voltak. Daróczi Zoltán matematikus professzor, akadémikus, Bazsa György vegyészprofesszor, akadémikus, most pedig ilyenek jutottak, mint Bangóné vagy például, aki most fog bejönni a Parlamentbe a Gréczy Zsolt helyére, mert mint tudjuk, ő egy kicsit „emberkedett”. Úgy hívják, hogy Varga Zoltán, aki arról híres, hogy egy debreceni közgyűlésen egy alufóliából hajtogatott magának sisakot, hogy a Fidesz ártó kisugárzását ily módon kivédje. Itt tartunk.”

- mondta Pósán László.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjével a „Nem tanítok fasiszta írót” kijelentéseket hangoztató tanárokról és arról, hogy senki nem írta ki, hogy „Nem tanítok kommunista írót” tovább elmélkedtek.

Pósán László azt is megfogalmazta, hogy az egyik alapvető különbség a baloldali és a jobboldali gondolkodásmód között az, hogy a baloldallal szemben a jobboldal el tudja különíteni egymástól egyes emberek irodalmi és a politikai törekvéseit. Legyen szó íróról vagy költőről, a két dolog nem összemosandó.

Ami az új Nemzeti Alaptantervet illeti, így fogalmazott az országgyűlési képviselő:

„Ez az első olyan NAT, amikor elmondhatjuk, hogy a végső verzióját olyanok rakták össze, akik ténylegesen tanárok, tehát pedagógusok. Ott vannak az iskolában, gyerekekkel találkoznak és nem pedig az íróasztal mellett és nem olyan elméleti, magukat szakembernek vallók – akik valószínűleg akkor láttak utoljára iskolát, amikor ők ültek az iskolapadba. Szerintem ez egy óriási nagy különbség.”

 

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.