Bemászott a rendőrség udvarára a kábult afgán

A legtapasztaltabb rendőrök sem emlékeznek olyanra, hogy valaki tudatmódosítók hatása alatt, verekedésből menekülve bemászott volna a rendőrség udvarára. Egy afgán férfi ezt tette, sőt ki is mászott az udvarról, de elkapták.

2021. 08. 02. 11:30
null
A vélhetően drog hatása alatt álló, zavart afgán férfi a rendőrség udvarán már rongyos ruhában, mászás közben leszakadt róla a trikója Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időnként meglepő dolgok is történnek rendőrségi objektumokban. Legutóbb egy vélhetően drog hatása alatt álló, láthatóan zavart, szakadt ruházatú afgán férfi mászott be a VII. kerületi rendőrkapitányság udvarára, amiből fordulatos történet kerekedett.

A vélhetően drog hatása alatt álló, zavart afgán férfi a rendőrség udvarán már rongyos ruhában, mászás közben leszakadt róla a trikója
Fotó: Police.hu

A kapitányság biztonsági kameráinak felvételén pontosan nyomon követhető, amit a megtépázott öltözetű férfi július 28-án 16 óra 30 perckor bemászik az utcáról a rendőrség belső udvarára. Az illető, miután a kukáknál átjutott a kerítésen, futni kezdett, amitől szó szerint leszakadt róla a trikója, így már félmeztelenül folytatta az útját.

A zavartnak tűnő alakot a készenléti alosztály bűnügyi technikusa vette észre. Az egyenruhást meglátva az ismeretlen kimászott a kerítésen – nyomában a rendőrrel.

A férfi többszöri felszólításra sem állt meg, de a rendőr zászlós és egy nyomozó néhány méteren belül feltartóztatta. A férfiról kiderült, hogy külföldi, magyarul nem tud, és iratok sem voltak nála.

 

Itt már kifelé mászik a férfi, nyomában a bűnügyi technikus zászlóssal. Az afgánt végül az utcán fogták el
Fotó: Police.hu

Az erzsébetvárosi rendőrök adatgyűjtése során hamarosan a következő, Rejtő Jenő tollára kívánkozó történet rajzolódott ki:

A Magyarországon jogszerűen tartózkodó 25 éves afgán állampolgár a Keleti pályaudvar közelében egy kocsmában verekedésbe keveredett, táskáját és iratait hátrahagyva onnan menekült be a kapitányság udvarára.

Hátrahagyott holmija között a rendőrök néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak, ami magyarázatot adhat a férfi zavartságára. A VII. kerületi rendőrkapitányság kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indított eljárást az illető ellen, a kocsmában történt verekedés ügyében pedig garázdaság miatt külön eljárást folytatnak le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.