Bódis József: Semmilyen jogosítványt nem akarunk korlátozni

Az iskolai osztályozással és szöveges értékeléssel kapcsolatban több koherenciazavart is észlelnek a jogászok a jelenlegi köznevelési törvény és az arra váró módosítások között – mondta el Bódis József, oktatásért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Emiatt a módosító javaslat visszavonták, minden a régiben maradt, a szavazást elhalasztották.

Forrás: HÍR TV2019. 07. 12. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alternatív iskolák tantervi struktúrája harminc százalékban térhet el a jelenlegi Nemzeti alaptantervben meghatározottól – tájékoztatott a műsorban Bódis József.

Amennyiben az országgyűlés a soron következő ülésen úgy határoz, megszűnik a magántanulói státusz és a helyébe az új egyéni munkarend lép majd. Minden olyan esetben, ahol a magántanulói jogviszony szükséges, az új rendszerben ugyanúgy meg tud jelenni – oszlatta el a kételyeket az oktatásért felelős államtitkár.

A műsorvezető felvetésére a politikus elmondta, hogy változás mindenképpen lesz abban, hogy míg korábban az egyes intézmények vezetői mondták ki, hogy a tanuló jogosult a magántanulói jogviszonyra vagy sem, ezentúl az Oktatási Hivatal dönt majd a kérdésekben szakértők bevonásával.

Bódis József az oktatási szférában észlelhető szakemberhiányra is kitért: ahhoz, hogy a szakma vonzóbb legyen a pedagógusjelöltek számára, a bérekkel is kell foglalkozni, ahogy arra egyébként már korábban is volt példa, de fontosabb, hogy a képzésben azok is részt vehetnek, akik még csak gyakornoki státusszal rendelkeznek, vagyis még nincs diplomájuk.

A teljes beszélgetés visszanézhető a Hír TV weboldalán és videómegosztó csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.