Börtönbiznisz és Szeviép-ügy a napirenden

Balatonfüreden tartja szokásos, évadnyitó kihelyezett frakcióülését február 12–13-án a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja – tudta meg a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2020. 01. 23. 5:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balatonfüreden tartja szokásos, évadnyitó kihelyezett frakcióülését február 12–13-án a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a tanácskozáson szó lesz arról, hogy minden olyan törvényt felül lehetne vizsgálni, amely az emberek jogos igazságérzetét sérti. Kiemelten foglalkoznak majd a börtönbiznisz megszüntetésével és a feltételes szabadságra bocsátás feltételeinek szigorításával.

De az utóbbi időszak botrányai is terítékre kerülnek: például a Szeviép-ügy, amelyben az ítéletet hozó, illetve az eljárást szignáló bírók összeférhetősége és pártatlansága is megkérdőjeleződött.

Az Igazságügyi Minisztérium sürgősséggel elkészítette a szükségesnek tartott jogszabály-módosítások előterjesztéseit a győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt átfogó kormányzati vizsgálat eredményeként készült jelentésben meghatározottak szerint – jelentette be tegnap Varga Judit, a tárca vezetője a közösségi oldalán.

A miniszter azt írta: szerdán a Kormány.hu honlapon mindenki számára elérhetővé tették a büntető törvénykönyvről szóló törvény, a büntetés-végrehajtási törvény és az egészségügyről szóló törvény javasolt módosításait. Bejelentette: társadalmi egyeztetést indít a jogalkotási folyamat átláthatóvá tétele érdekében.

A tervezetekhez kapcsolódó észrevételeket 2020. január 27-ig várják a [email protected] címen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.