Börtönbiznisz után járványbiznisz

A járványbiznisszel egy újabb üzleti lehetőség nyílt meg a Soros-szervezetek számára.

Veres László István
2020. 04. 24. 5:50
null
Budapest, 2013. június 12. Soros György magyar származású amerikai üzletember, befektetõ a Portfolio.hu pénzügyi és gazdasági hírportál és a HVCA kockázatitõke-szövetség által közösen szervezett konferencián a Hilton Budapest szállóban 2013. június 12-én. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványbiznisszel egy újabb üzleti lehetőség nyílt meg a Soros-szervezetek számára ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ugyanis jogi eljárás kezdeményezéséhez keres olyan betegeket, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során „tettek ki” a kórházból. A Soros György által támogatott jogvédő szervezet állítja, ők csupán az egészségügyi ellátáshoz való jog érvényesülését kívánják elősegíteni.

Várható volt, hogy a kormány börtönbizniszt visszaszorító intézkedései egyfajta válaszlépést fognak kiváltani a Soros-szervezetekből, amelyek mind ebből, mind a migránsbizniszből jelentős bevételekre tettek szert az előző években – mondta el a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán.

Az alkotmányjogász úgy véli, a járványbiznisszel egy újabb üzleti lehetőség nyílt meg ezen szervezeteknek. – Végtelenül amorális ez a fajta ügyféltoborzás, és visszataszító, hogy a Soros-szervezeteknek a járványügyi veszélyhelyzet idején is az az elsődleges, hogy nyerészkedjenek. Ráadásul jogilag is kétséges az ilyen jellegű eljárások kimenetele – jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán, hozzátéve: az esetleges perekben végső soron a strasbourgi bíróság dönthet majd, amely tagjainak egy része – sajtóinformációk szerint – Soros György zsebében van.

A „civil” jogvédők tehát joggal reménykedhetnek abban, hogy ezek a Soroshoz köthető bírák megítélik majd a hazánkkal szembeni kártérítéseket, amelyből nyilván ők is részesedhetnek. Mint azt a Magyar Nemzet megírta: a kórházak elleni perekhez toboroz ügyfeleket a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű, Soros György által támogatott, magát civilnek mondó jogvédő szervezet. Az eljárásokhoz olyan érintetteket keresnek, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során hazaküldtek valamely egészségügyi intézményből. Az ügyben feltett kérdéseink­re válaszolva a TASZ úgy fogalmazott: az elmúlt napokban számos esetről értesültek, amikor sérült egyes betegek egészségügyi ellátáshoz való joga, ők pedig szeretnének minden hasonló helyzetben lévő érdekében fellépni, amit úgy tehetnek meg, ha az érintettek nevében járnak el.

A magyarok négyötöde támogatja a kórházak jelenlegi felkészítését a járvány elleni védekezésben – derül ki a Századvég friss kutatásából, amelyből az is kiolvasható, hogy a válaszadók 79 százaléka elégedett az egészségügy járványhelyzetben nyújtott teljesítményével, és a lakosság 84 százaléka támogatja további eszközök, például lélegeztetőgépek beszerzését, illetve a kórházak kapacitásának jelentős növelését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.