Bukott politikusokkal teli a friss ellenzéki mozgalom

Nincs kellő potenciálja a hódmezővásárhelyi polgármester nevével fémjelzett új politikai formációnak, Márki-Zay Péter pedig a sorosi globális és a magyarországi célok szempontjából nem más, mint egy tökéletes paraszt a sakktáblán — fogalmazott Boros Bánk Levente politológus a Promenádnak adott interjúban. A szakember szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom a párt nélküli politikusok gyülekezete.

Jurák Kata
2019. 02. 25. 9:47
null
Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos: végre egy pártban Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap bontott zászlót Márki-Zay Péter új formációja, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), amelynek alapítói között Hadházy Ákos, Bod Péter Ákos és Mellár Tamás mellett például a balliberális médiaügyvéd, Magyar György is szerepel. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a mozgalom vezetői bolsevista, kommunista trükköket alkalmaznak, és a befektetett munkát megspórolva az ellenzéki pártok hátán akarnak a bársonyszékbe kapaszkodni.

A politológus a Promenádnak adott interjúban az új politikai tömörülést a párt nélküli politikusok gyülekezetének nevezte, hozzátéve, hogy az MMM egy része önjelölt, a másik részük pedig sértett vagy bukott politikus. Boros Bánk Levente véleménye szerint az ilyen típusú együttműködés kevés sikerrel kecsegtet. Mint mondta: Hadházy Ákos már eddig is minden politikai formáció­ból kihullott, Márki-Zay pedig alapvetően a Jobbik támogatásával került a polgármesteri székbe.

Az elemző régi kommunista taktikának tartja a Jobbikkal való kokettálást és a mozgalom álláspontját Soros György tevékenységével kapcsolatban. Úgy véli: attól függetlenül, hogy van-e direkt kapcsolat Márki-Zay és a Soros-hálózat között, mindkettő ugyanazt a célt fogalmazza meg: Orbán Viktor és a Fidesz leváltását, ami szoros érdekközösséget jelent.

Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos: végre egy pártban
Fotó: Havran Zoltán

– Márki-Zay és Soros lehetőségei és befolyása között értelemszerűen hatalmas szakadék tátong, ám Soros szempontjából Márki-Zay egy tökéletes eszköz arra, hogy zavart keltsen Magyarországon, és megpróbálja Orbánt, illetve a Fideszt kibillenteni a hatalomból. A sorosi globális és a magyarországi célok szempontjából Márki-Zay nem más, mint egy tökéletes paraszt a sakktáblán – fogalmazott a Médianéző Központ igazgatója.

A politológus kifejtette: Márki-Zay a nyilvános szereplései alkalmával rendszeresen és visszatérően arról beszél, fennáll az elméleti lehetősége, hogy forradalom söpri el az Orbán-rendszert, és adott esetben a Fidesz vezető politikusai is lógni fognak, ha a kormánypártok nem változtatnak a tevékenységükön.

Boros Bánk Levente szerint azonban sem a közvélemény-kutatási adatok, sem pedig a tavalyi választási eredmények nem azt igazolják, hogy ma erre bármiféle igény lenne Magyarországon. A politológus a Promenádnak adott interjúban hangsúlyozta azt is, hogy a vásárhelyi polgármester mozgalma erőtlen, és nincs kellő potenciálja ahhoz, hogy formálni tudja a politikát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.