Cikkünk nyomán feljelentést tett a józsefvárosi Helyi Választási Iroda

Választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a józsefvárosi választási iroda.

Magyar Nemzet Online
Forrás: VIII. kerület Helyi Választási Iroda2019. 09. 10. 9:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a józsefvárosi Helyi Választási Iroda.

A Magyar Nemzet 2019. szeptember 9-i számában megjelent „Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék” című vezércikk szerint feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével” készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék. A Magyar Nemzet állítása szerint „felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása.” Fentiek alapján választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Helyi Választási Iroda.

Továbbá a Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 9-i döntése értelmében a Bizottság bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, hogy feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll és kéri a Hatóságot, hogy bejelentésével összefüggésben a vizsgálatot folytassa le és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve annak közvetlen veszélye megszüntetésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.