Civilek is kérik a fővárost, térítse vissza a bérletek árát

A Fiatal Családosok Klubja petíciót indított a fővárosi családok körében a BKV-bérletek árának visszatérítéséért.

2021. 03. 11. 15:35
null
BKV béret árát fizessék vissza Forrás: FICSAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kérvényezzük a főváros vezetésénél, hogy a márciusban feleslegessé vált BKV-bérletek árát térítse meg vagy érvényességüket hosszabbítsa meg 30 nappal azon budapesti lakosok számára, akik a március 4-i járványügyi szigorítások miatt március 8. és április 7. között munkájuk szüneteltetésére, digitális oktatásra vagy otthoni munkavégzésre kényszerülnek” – írta közleményében a Fiatal Családosok Klubja.

– Egy öttagú család esetében – ahol csak egy szülő jár be dolgozni, három gyermek otthon tanul, egy szülő pedig home office-ban dolgozik – a BKV-bérletek ára közel húszezer forint felesleges kiadást jelent – hangsúlyozta Király Nóra, alapító. Hozzátette:

ezek a családok, diákok nem tudják kihasználni a március elején megvásárolt bérleteket.

A civilek arra kérik Karácsony Gergely főpolgármestert mint jelenleg egyedüli döntéshozót, hogy – hasonlóképpen a MÁV-HÉV Zrt. kezdeményezéséhez – segítse a fővárosban élők helyzetét, támogassa a nehéz helyzetbe került fővárosi családokat. A cél elérésért petíciót indítottak, amit ITT lehet aláírni.

Lapunk is beszámolt róla, hogy korábban a fővárosi Fidesz is hasonló kérdéssel fordult a Városházához. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere levélben kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy

harminc nappal hosszabbítsa meg az érvényességét azoknak a diákbérleteknek, amelyeknek a lejárata március 8. és április 7. közé esik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.