Cser-Palkovics András lett idén az év polgármestere

Székesfehérvár első embere, Cser-Palkovics András kapta idén a Szféra Kft. által alapított Év polgármestere díjat, amelyet a Fidesz—KDNP-s politikus pénteken a Fejér megyei Velencén vehetett át. Az év alpolgármestere ezúttal Kis Andrea, az év jegyzője pedig Bacsa Vendel lett.

2019. 09. 14. 6:55
Cser-Palkovics András
A díjazott büszke a település eredményeire Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány elkötelezett a települések közösségépítő tevékenységének támogatása mellett. A kabinet számára fontos továbbá az is, hogy mind a modern városok, mind a modern falvak a XXI. század nyertesei, a magyar vidék fejlesztésének, fejlődésének kulcsszereplői legyenek, és a jövőben a sikeres és modern európai települések közé tartozzanak – emelte ki pénteken Velencén, a Városi polgármesterek randevúja elnevezésű szakmai tanácskozáson Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára.

A politikus az eseményen átadta a Szféra Kft. által alapított Év polgármestere díjat Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár első emberének. Az Év alpolgármestere elismerést idén Kis Andrea (Hódmezővásárhely), az Év jegyzője díjat pedig Bacsa Vendel (Békéscsaba) kapta.

– Rendkívül megtisztelő számomra, hogy ilyen elismerésben részesítettek, meglepett a döntés, ami ugyanakkor nagyon jólesett – közölte a Magyar Nemzettel Cser-Palkovics András, aki köszönetet mondott azoknak, akik szavazatukkal támogatták a díj elnyerésében. Székesfehérvár első embere a közelgő önkormányzati választásra utalva kiemelte: rendkívül izgalmas időszak következik, a legfontosabb megmérettetés októberben lesz, amikor a fehérváriaknak lehetőségük lesz véleményt formálni a polgármesteri munkájáról is.

– Bízom benne, hogy a mostani elismerés összhangban van a fehérváriak véleményével is – tette hozzá. Cser-Palkovics András elmondta: ő úgy tekint a polgármesteri tevékenységre, mint egy szolgálatra, ami mindig egy csapatmunkát feltételez. Szavai szerint egy város első embere nem polihisztor, hanem egy csapat kapitánya.

A díjazott büszke a település eredményeire
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

– A csapathoz tartoznak természetesen a közgyűlés tagjai, a hivatal munkatársai, a településen működő intézmények és a város közösségei is, hiszen mi, együtt vagyunk a fehérváriak, és közösen fejlesztjük otthonunkat, Székesfehérvárt. Az elismerés arra utal, hogy ez a közösségépítés, ez a városfejlesztés, ami egy csapatmunka eredménye, sokak támogatásával találkozhatott – fogalmazott.

A kormánypárti polgármester, aki kilenc éve áll a Fejér megye székhelyének élén, nagyon büszke arra, hogy Székesfehérvár egy erősebb közösség, mint volt 2010-ben. – Nemcsak éldegélünk itt egymás mellett százezren, hanem közös otthonunkként gondolunk Székesfehérvárra. Büszke vagyok arra is, hogy az eltelt évek alatt a város költségvetését, pénzügyeit teljesen biztonságossá tudtuk alakítani, és a város gazdasági növekedését is sikerült nyugodt pályára állítani.

Ebben benne van egy, a fejlesztésekre és a városüzemeltetés biztonságára épülő, de takarékos helyi gazdálkodás, és része a kormánnyal közösen elvégzett adósságkonszolidáció is. Amíg 2010-ben 18,5 milliárd forint volt a város adósságállománya, ma nincs tartozásunk, sőt a városnak vannak tartalékai. Ennek köszönhetően számos olyan fejlesztést valósítottunk meg, ami az élet minden területén már a fenntartható város felé mutat – hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Hozzátette: a következő években szeretnének újabb szinteket lépni. Folytatják a megkezdett munkát, de mindig vannak újabb kihívások is, amelyekre a kormánnyal, a helyi intézményekkel, civilekkel, a gazdasági élet szereplőivel és legfőképpen a fehérváriakkal együttműködve kívánnak megfelelő válaszokat adni. Közös erővel közös otthont kívánnak tovább építeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.