Dobrev, a szakértő

Ismét a DK vitte a prímet az „ellenállásban”.

2019. 09. 11. 16:47
Molnár Csaba; Dobrev Klára; Szűcs Kinga; Debreczeni József
Budapest, 2018. február 17. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és felesége, Szűcs Kinga (j), valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége (b) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti kampánynyitó rendezvényén 2018. február 17-én. Mögöttük balra Debreczeni József közíró. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, fontos pozíciót kapott az Európai Bizottságban Trócsányi László, aki az EU szomszédság- és bővítési politikájáért felelős biztosa lehet majd minden valószínűség szerint.

A hazai belpolitikai vitákat minden frontra kiterjesztő ellenzék újabban a lehető legszélesebbre tárta azt a frontot, amellyel a magyar kormányt támadja, így már nyíltan hangoztatják Cseh Katalintól Ujhelyi Istvánig, hogy mi mindent nem szavaznak meg, ami amúgy alapvető nemzeti érdek lenne.

Trócsányi jelölése kapcsán ismét a DK vitte a prímet az „ellenállásban”, Dobrevék levelet is írtak Ursula von der Leyennek, s siettek leszögezni, hogy „a DK EP-képviselői mindent megtesznek azért, hogy Trócsányi László ne lehessen az Európai Bizottság tagja, mert az egész Európa, benne Magyarország szégyene lenne”.

Dobrev Klára az ATV-ben úgy fogalmazott: „Trócsányi Lászlót alkalmatlannak tartja arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen”. (Karácsony Gergelyt, persze alkalmasnak tartja a főpolgármesterségre...).

Ez Dobrev véleménye.

Ellenben az EB elnöke, Ursula von der Leyen mégiscsak Trócsányit találta a posztra alkalmasnak. Ráadásul a szerb miniszterelnök, Ana Brnabic jó hírnek nevezte a leendő magyar biztos jelölését.

Tehát, akiket közvetlenül érint a kérdés, azok megfelelőnek tartják Trócsányit a posztra, míg, akiről ez nem mondható el (lásd Dobrev!), annak nem tetszik a hír.

És éppen a súlyának megfelelően vették figyelembe a véleményét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.