Dobrev szokatlan helyről kapott komoly bírálatot

Ezúttal a CEU közgazdászprofesszora oltotta le.

2020. 02. 05. 14:05
DOBREV Klra
Budapest, 2019. április 14. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetõje, Gyurcsány Ferenc felesége beszédet mond a párt európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt hétfő este Dobrev Klára, ahol bejelentette: online konzultációt indít a DK az európai minimálbérről.

Úgy látszik Gyurcsány Ferenc felesége nem fogy ki a jobbnál jobb ötletekből. Az Európai Egyesült Államok terve mellett ezúttal tovább fújta az európai minimálbér politikai lufiját, annak ellenére is, hogy számos, az ellenzékkel finoman szólva sem ellenséges hang óva intette ettől a DK-t.

Tamás Gáspár Miklós korábban keményen bírálta, sőt egyenesen blöffként aposztrofálta a DK Európai Egyesült Államokra vonatkozó terveit is.

Most a CEU közgazdászprofesszora, Csaba László mondta el – szintén az ATV-nek – komoly aggályait Dobrev lázálmával kapcsolatban:

„Nagyon egyszerű példát mondjak, egy kisboltban nem tudnak annyit kitermelni, különösen, ha minden adót befizetnek, akkor ennek megfelelő bért fizessenek, úgyhogy az biztos, hogy nem azt a hatást érné el, amit gondolnának”.

Több mint érdekes, hogy Csaba Lászlónak, az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját bíráló szavai jellemzően futótűzként söpörnek végig az ellenzéki médiában, ez a megnyilatkozása viszont csak szerény nyilvánosságot kapott.

Az álmoskönyvek szerint nem kecsegtet sok jóval Gyurcsányné számára, ha politikai ötletét még a saját szellemi holdudvara sem támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.