Dull Szabolcs ellen nyomozás indulhat

Üzleti titok megsértése bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a IX. kerületi ügyészségen Tényi István.

2020. 07. 29. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index körüli történésekkel kapcsolatban üzleti titok megsértése bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a IX. kerületi ügyészségen Tényi István. A közérdekű bejelentéseiről ismert közéleti szereplő a feljelentését több sajtóhírre alapozta.

A Media1.hu-n megjelent cikkben bemutatott, nyilvánosságra került internetes bejegyzés szerint Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője súlyos kijelentéseket tett Dull Szabolcsról, az elküldött főszerkesztőről. Utóbbi, Bodolai szerint, baloldali politikusokkal egyezkedve szétverte az Indexet, és ezért külföldön rendőrök vitték volna el belső, szenzitív információk versenytárshoz való szivárogtatásáért.

Az idézett bejegyzésben Bodolai azt állította: információi vannak arról, hogy a korábbi főszerkesztő és igazgatósági tag politikusokkal egyezkedett az elmúlt hetekben. Az Origó pedig arról írt, hogy Dull az elmúlt időszakban rendszeresen hívta a Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus egyik számát, amelyen Dobrev Klárával egyeztetett. Bodolai szerint Dull már egy hónappal korábban tudott az úgynevezett Gerényi-tervről is, amely az Index átalakítását vetette fel.

Beadványában Tényi István kifejtette: bizonyítottság esetén az ügyben felmerülhet az üzleti titok megsértése bűntett gyanúja, egyúttal indítványozta, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentéskiegészítést, s szükség esetén rendeljék el a nyomozás megindítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.