Eddig 27 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra

5,632 millió beoltott, 59 új fertőzött, elhunyt három beteg.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 08. 04. 10:53
fertőzöttek
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 632 428 fő, közülük 5 462 987 fő már a második oltását is megkapta – olvasható a Koronavírus.gov.hu tájékoztató oldalon. Mint írják, 59 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 731 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt három beteg, így az elhunytak száma 30 032 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 773-an vannak, az aktív fertőzöttek száma pedig 29 926 főre csökkent. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5,529 millió fő, és 94 százalékuk már fel is vette az oltást.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az oltatlan időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást. Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az Eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 27 ezren jelentkeztek harmadik oltásra és nyolcezren már fel is vették azt.

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérik, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.