Ellenezte a déli határzárat az ellenzék soproni jelöltje

Nem veszélyeztetik a keresztény társadalmakat a muszlim bevándorlók, a határkerítés megépítése helyett pedig hagyni kellett volna, hogy a migránsok átvonuljanak Magyarországon – egyebek közt erről beszélt 2016-ban Varga Norbert, aki október 13-án ellenzéki pártok támogatásával indul a soproni polgármester-választáson. Ismert, hogy hozzá hasonlóan más ellenzékiek is védelmükbe vették a migránsokat.

Magyar Nemzet
2019. 09. 21. 7:25
null
A Hegykőn lakó politikus szerint egyszerűen át kellett volna engedni az országon a migránsokat Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értelmetlennek nevezte a déli határzár megépítését, a tömeges bevándorlás veszélyeit pedig bagatellizálni próbálta, miközben a muszlimok békés voltát, a multikulturális társadalmak fenntarthatóságát bizonygatta 2016-ban kunszigeti előadásában Varga Norbert történész, aki október 13-án függetlenként, de ellenzéki pártok támogatásával indul a soproni polgármester-választáson. Az amúgy nem a hűség városában, hanem a közeli Hegykőn lakó politikus szerint hagyni kellett volna, hogy a migránsok átvonuljanak az országon. Noha a Németorszába érkezett migránsok többsége nem talált munkát, sokan közülük írni-olvasni sem tudtak, a politikus azt állította: magasan képzettek, mert Szíriában a felsőoktatási rendszer olyan magas szintű volt 2011-ig, amiről mi Magyarországon csak álmodunk.

– Ezért mondja azt Angela Merkel német kancellár, hogy neki kellenek a szír migránsok, mert ők nagyon jól iskolázottak – hangsúlyozta 2016-ban Varga Norbert, aki egyébként előadásában többször a magyar adófizetők pénzén harcoló zsoldosokként utalt a Közel- és Közép-Keleten szolgálatot teljesítő magyar katonákra, köztük egy hősi halottra. Varga egyébként akkor büszkén mondta, hogy egyetlenegy párthoz sem tartozik és senkinek nem kampányol, előadásában mégis a fentiekhez hasonló migránspárti paneleket használt.

Sopronban az önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP színeiben Farkas Ciprián száll ringbe. Az ellenzék kettészakadt, hiszen a korábban már a lakóhelyén, a hegykői polgármester-választáson sikertelenül próbálkozó Varga Norbert mellett megméreti magát Gibicsár Imre (Párbeszéd) is, ráadásul a balliberális párt is minden egyéni körzetben indított képviselőjelöltet.

A Hegykőn lakó politikus szerint egyszerűen át kellett volna engedni az országon a migránsokat
Fotó: Havran Zoltán

Nem Sopron az egyetlen város, ahol ellenzéki politikusok megdöbbentő nyilatkozatot tettek a bevándorlásról. A vidéki nagyvárosok közül Szeged szocialista polgármestere, Botka László a migránsválság csúcspontján, 2015-ben úgy fogalmazott, hogy a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek. Nemény András (MSZP) szombathelyi önkormányzati képviselő, a helyi ellenzék polgármesterjelöltje is megdöbbentő nyilatkozatot tett a 2015-ös migránsválság idején, többek között azt mondta: a bevándorlók közel sem jelentenek akkora problémát, és van rá egy jó, valós válasz, az Európai Unió kvótarendszere. Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a baloldal főpolgármester-jelöltje sem támogatta a kötelező betelepítés elutasítását, 2016 szeptemberében pedig az október 2-i kvótanépszavazás bojkottálására szólított fel.

Migránspártiak az ellenzéki polgármesterek

Az októberi önkormányzati választásnak azért is különösen nagy a tétje, mert az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Halász János a teljes ellenzéket bevándorláspártinak nevezte, úgy fogalmazott: Gyurcsányékkal az élen itthon és Brüsszelben is kiszolgálják a bevándorláspárti erőket. – A magyar emberek akaratával szembemenve lebontanák a kerítést, kiiktatnák a magyar határvédelmet, elfogadnák a betelepítési kvótát, és rábólintanának arra, hogy a magyar városokba is szétosszanak migránsokat – mondta a frakciószóvivő, aki szerint mindezt az ellenzék polgármestereivel hajtanák végre. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.