Épül a Magyar Zene Háza láthatatlan fala – képgalériával

Új szakaszba lépett a kivitelezés, miután elkezdődött az egész Európában legnagyobb üvegfal-felületet felhelyezése.

2020. 05. 28. 14:30
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szakaszba lépett a Magyar Zene Háza kivitelezése, miután elkezdődött az egész Európában legnagyobb üvegfal-felületet felhelyezése.

A létesítmény csütörtöki sajtóbejáróján Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa elmondta: a többemeletnyi, egyes szakaszokon közel 12 méter magas, egybefüggő üvegtáblákból álló fal fogja biztosítani az épület légiességét, transzparenciáját és egyediségét. Szavai szerint igazi építészeti bravúr, hogy üveggerendák támasztják meg az üvegfalat, amely az épület nyitottságának érzetét megteremtve a városligeti parkot vizuálisan összeköti majd a Zene Háza belső tereivel.

Madártávlatból már az épület egyik jellegzetességét adó, lyukakkal áttört, játékosan hullámzó tetőszerkezet is látható. A térszint alatti – kiállítótermeknek is helyet adó – terekben szintén a tervezett ütemben haladnak a munkálatok. Az épület földszintjén egy koncertterem és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad épül, melynek programkínálata a zene sokszínűségét tükrözi. Batta András, a Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője az eseményen elmondta: az időszaki kiállítótérben a tervek szerint elsőként az elmúlt fél évszázad magyar könnyűzene történetét feldolgozó izgalmas tárlat várja majd a közönséget.

A Magyar Zene Háza az oktatásban is szerepet vállal majd, az épület emeleti szintjén zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár helyezkedik el, amely iskolai és gyerekcsoportok számára nyújt majd átfogó programkínálatot.

Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületek helyén épülő, a világ egyik leginnovatívabb építészeként számon tartott, japán Sou Fujimoto által tervezett zenei beavató intézmény 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.