Eurostat: Jelentősen javultak a magyarok lakhatási körülményei

Míg tíz évvel ezelőtt hazánk lakosságának 47,2 százaléka élt túlzsúfolt lakásban, addig 2020-ra 20,1 százalékara csökkent a szűkösebb körülmények közötti háztartások száma. A magyar eredmény Észtország és Szlovénia után a harmadik legnagyobb csökkenési arányt jelentette Európában – ismertette az Eurostat adatait Rétvári Bence. 

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 15. 10:15
null
Halász János: A támogatási rendszer több száz milliárdos megtakarítást jelent a családoknak Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az is kiderült, hogy míg az EU-ban átlagosan tízszázalékos volt a csökkenés mértéke, addig Magyarországon közel háromszor akkora ütemben javult a helyzet, sőt a magyar 57 százalékos csökkenéssel szemben Olaszországban 14 százalékkal, Svédországban 16 százalékkal, Belgiumban 36 százalékkal nőtt a túlzsúfolt lakásban élők aránya.

A KDNP alelnöke szerint Magyarország eredménye kimagasló, az adatokra reagálva pedig közölte: a magyar emberek egyre komfortosabban érezhetik magukat otthonaikban. Elmondta: a 2010 óta bevezetett kormányzati intézkedések – mint például a rezsidíjak csökkentése, a lakásépítési támogatások, a lakásáfa csökkentése, a devizahitelesek megsegítése, a csok bevezetése vagy a folyamatos béremelések és adócsökkentések – a kormány elkötelezettségét mutatják az iránt, hogy a magyarok jobb életszínvonalon élhessenek.

Egyre több évet élnek egészségben az emberek Magyarországon

Az Eurostat felmérése szerint tíz év alatt hét helyet javított Magyarország az egészségben eltöltött évek számában. Az adatok alapján több mint három évvel, pontosan 3,6 évvel nőtt az egészségben eltöltött évek száma. A javuló tendencia mind a férfiak, mind a nők esetében látszódik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.