Fidesz-KDNP: húsz pont Győr további fejlődéséért

Húszpontos átfogó programot jelentett be Győr további fejlődéséért Dézsi Csaba András orvos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje pénteken a megyeszékhelyen.

Forrás: MTI2020. 01. 03. 18:25
DZSI Csaba Andrs
Gyõr, 2020. január 3. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP gyõri polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart Gyõrben 2020. január 3-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat fideszes képviselői, valamint helyi parlamenti képviselők jelenlétében tartott sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András kiemelte, szívügye Győr, és ha felhatalmazást kap január 26-án, akkor legalább akkora eltökéltséggel és szorgalommal fog polgármesterként tevékenykedni, mint ahogy korábban a győri szívcentrum ügyében.

„Összefogunk és együtt megcsináljuk” a lakossággal, az önkormányzati és az országgyűlési képviselőkkel, valamint a kormánnyal – hangoztatta.

Kifejtette, megválasztása esetén folyamatosan egyeztetne a társadalmi szervezetekkel, kamarákkal és egyesületekkel, a fontos döntésekhez pedig rendszeresen kikérné és figyelembe venné a győriek véleményét, hogy mindenki számára megfelelő megoldásokat találjanak a felmerülő kérdésekre.

Szeretnék megújítani az autóbuszparkot, valamint a győriek javaslatai alapján felülvizsgálnák a helyi menetrendet. Olyan közlekedést képzel el, amelyben az egyéni és közösségi közlekedés, a gépjármű- és kerékpárforgalom megfelelően kapcsolódik egymáshoz – mondta.

Hozzátette, új parkolóhelyeket hoznának létre a lakótelepeken, de közben megőriznék a zöldfelületek és parkok nagyságát, továbbá modernizálni szeretnék a szelektív hulladékgyűjtő helyeket.

Dézsi Csaba András elmondta, hogy javítanák a sürgősségi betegellátást, csökkentenék a várakozási időt. A kormánnyal és az országos mentőszolgálattal közösen új mentőállomás létrehozását tervezik a Modern városok program keretében. Emellett élményfürdőt építenének és újjá szeretnék éleszteni a klasszikus győri szabadstrandi fürdőéletet. Elkezdenék a Győri Nemzeti Színház és környezete felújítását, továbbá szintén kormányzati forrásból egy új híd megvalósítását tervezik a Mosoni-Dunán. Az Ipar utca folytatásában belső tehermentesítő utat hoznának létre és kezdeményeznék a kormánynál a szabadhegyi városrész tehermentesítése érdekében a 82-es főút új bevezető szakaszának megépítését.

Erősítenék a város szociális ellátórendszerét annak érdekében, hogy tovább javuljon az idős emberek életminősége és kiemelt figyelmet fordítanának a fogyatékossággal élőkre. Segítenék a munkahelyek megőrzését és a gazdasági lehetőségek szélesítését Győrben, egyebek mellett a helyi vállalkozások támogatásával.

Folytatódna a fásítási program és szeretnék bővíteni a zöldterületek nagyságát. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a polgármesterjelölt azon kezdeményezése, amelyben az év elejétől Győrben született minden gyermek után egy fát ültetnek.

A jövőben is kiemelten szeretnék támogatni a kulturális életet; kormányzati forrásból új hangversenyterem épülne, emellett szeretnék tovább fejleszteni a városi nagyrendezvényeket és fesztiválokat.

További cél a tömegsportbázis szélesítése, valamint a turizmus és a sportturizmus fejlesztése. Folytatódna a lakóutca- és járdaépítési program, emellett új kerékpárutakat építenének, játszótereket és sportpályákat újítanának fel.

Szeretnék tovább erősíteni a város közbiztonságát, ennek érdekében a jelölt a közeljövőben Pintér Sándor belügyminiszterrel is tárgyalni fog.

Folytatódna a napelempark bővítése, és – megválasztása esetén – mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb megépüljön a várost elkerülő körgyűrű.

A kormánnyal közösen folytatnák a közintézmények, bölcsődék, óvodák, iskolák és rendelőintézetek, valamint a panelházak energetikai felújítását, emellett minden városrészt a terület speciális adottságainak és az ott lakók igényeinek megfelelően szeretnének továbbfejleszteni.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi polgármester-választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.