Fidesz: Márki-Zay tehet a város rossz gazdasági helyzetéről

A válság lerántotta a leplet Márki-Zay Péter polgármester elmúlt két évének gazdálkodásáról.

Magyar Nemzet
2020. 04. 11. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hódmezővásárhelyen tudomásom szerint nincs fertőzött, ezért nem lesz a kormány által elrendelt korlátozáson kívül további szigorításokat nem tartja indokoltnak – ezt Hódmezővásárhely polgármestere mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Márki-Zay Péter úgy vélte: Orbán Viktornak „most jött meg a kedve a járványhoz”. Úgy fogalmazott: ha ő lenne a miniszterelnök helyében, ő is a polgármesterekre tolta volna a felelősséget a kijárási korlátozások esetleges szigorításért. Ugyanakkor kijelentette: a pártok támogatásának megfelezése lenullázza a 2022-es esélyeit.

Ami az önkormányzat pénzügyi helyzetét illeti, Márki-Zay Péter azt mondta: a gépjárműadó elvonása miatt Hódmezővásárhely 130 millió forintot veszít, parkolásból eddig évente 70 millió folyt be. Ezen felül van egy több 100 milliós kiesés a vírus miatt (strand, bölcsődei normatíva), ehhez jön a kormány szigorítása. Nem látványberuházások sorsa a kérdés, hanem az, hogy tudnak-e bért fizetni júliustól. Márki-Zay Péter attól tart, a bajba került önkormányzatokat szelektíven fogja a kormány kisegíteni.

Cseri Tamás hódmezővásárhelyi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, hogy a kormány által kért pénzügyi felajánlás a helyi költségvetés mintegy 1,5 százalékát teszi ki, ami kigazdálkodható tétel.

– A válság lerántotta a leplet Márki-Zay Péter polgármester elmúlt két évének gazdálkodásáról, amely során a város erőforrásait a saját klientúrájának megerősítésére és országos karrierjének építgetésére használta fel. Most csak jött egy ürügy számára, hogy a miniszterelnökre foghassa, miért üres a város kasszája. A valóság az, hogy a város rossz gazdasági helyzetéről és az emiatt szükségessé váló elbocsátásokról egyedül a polgármester tehet – emelte ki a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.