Hadházy Ákos nagyon jól járt azzal, hogy többször megbüntették

Rendszeres szabályszegéseivel mintegy hárommillió forint bírságot kapott az elmúlt években Hadházy Ákos baloldali politikus. Az összeg kifizetésével nem volt gondja: a summát adományokból gyűjtötte össze, és a végén majdnem ugyanannyi maradt is neki.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 9:51
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos független képviselő állításait tényszerűen cáfolta az OGYÉI, ezáltal rémhírterjesztésnek minősül a képviselő azon kijelentése, miszerint a hatóság nem vizsgálta meg az orosz vakcinát Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap éjfélkor kerültek nyilvánosságra a képviselők vagyonnyilatkozatai, amelyek tanulságos adatokat tártak a nyilvánosság elé. Hadházy Ákos kapcsán megemlíthető: az elmúlt egy évben több alkalommal is tudatosan szabályt szegett, ezekért a szabályszegésekért pedig az Országgyűlés csaknem kétmillió forintos büntetést szabott ki rá, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt – ahol Hadházy autójával nekiment egy helyszíni tudósítónak – 750 ezer forintos büntetését kapott a rendőrségtől (ez utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a képviselő vagyonnyilatkozatában).

Friss vagyonnyilatkozata szerint az akciók a képviselőnek nem kerültek semmibe, adományként ugyanis 5,1 millió forintot kapott.

Vagyis nem csak, hogy az őt támogató személyek fizették ki helyette a botrányos fellépése miatt rá kiszabott bírságot, de még maradt is a baloldali politikusnál majdnem ugyanakkora összeg.

Hadházy nem válogat az eszközökben, ha saját politikai véleményére akarja felhívni a figyelmet. Január elején például a szentendrei halottasházban félig nyitott koporsóban fekvő halottakról posztolt videót a Facebook oldalán, állítván, hogy koronavírus-fertőzésben elhunytakról van szó. Erről nagyon hamar bebizonyosodott, hogy nem igaz. A többi baloldali politikussal igyekezett rátelepedni az SZFE elleni demonstrációra is, Szél Bernadett-tel közösen pedig tavaly október 23-ára a közmédia épülete elé hirdettek demonstrációt, amelyen a többi baloldali párt nem akart velük tartani. Hadházy ténykedése egyre kényelmetlenebb saját politikai közösségének is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.