Harmadára csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma a járványcsúcshoz képest

A járványcsúcshoz képest harmadára csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, és egyre kevesebb a napi haláleset is.

Magyar Nemzet
2021. 05. 04. 9:54
null
Öt Covid-19-es beteg szorul lélegeztetőgépre. (képünk illusztráció) Fotó: Kormány.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadára esett lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegek száma az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest. Míg az elmúlt 24 órában 549-en szorultak gépi lélegeztetésre, addig például március 30-án ez a szám még 1529 volt,

és néhány héttel ezelőttig ezer feletti páciens kapott invazív lélegeztetést.

Ez a csökkenő tendencia a napi halálesetek számában is érzékelhető, mivel a koronavírus miatt elhunytak többsége a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek közül kerül ki. Bár a halálesetek száma hullámzó – az elmúlt 24 órában 137 fő hunyt el a SARS-CoV–2 kórokozó miatt, két napja pedig 101 ember –

a mortalitás is jelentősen alacsonyabb a március végi–április eleji csúcsnál,

amikor tartósan háromszázhoz volt közel a halálos áldozatok napi száma.

A kedvező tendenciák ellenére a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy nem vagyunk túl a járványon, és – a vakcina felvétele mellett – rendkívül fontos a védekezést szolgáló rendelkezések betartása, amilyen a maszkviselés, a rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés, illetve a másfél méteres védőtávolság tartása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.