Harminc éves a Rákóczi Szövetség

30 éves fennállását ünnepli a Rákóczi Szövetség, amelynek a Kárpát-medencei magyarság minél sokoldalúbb támogatása a célja – mondta a szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 05. 23. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csáky Csongor a kezdetekről úgy fogalmazott: 1989-ben egy budai kávéházban olyan emberek gyűltek össze, akiknek nagyon szoros felvidéki kötődései voltak, és a rendszerváltó hangulatban elindult egy szervezkedés, amelyhez néhány hónap alatt százak csatlakoztak.

A Rákóczi Szövetségnek ma már 27 ezer tagja, ötszáz Kárpát-medencei szervezete van és háromszáz középiskolában biztosít rendszeresen programokat.

Hozzátette: a szövetség célja a határon túli magyarság megmaradása, az, hogy a külhoni szülők magyar iskolát válasszanak gyerekeiknek és a magyar fiatalok kapcsolatépítése. Csáky Csongor hangsúlyozta: a 20. században elszakadt magyar kapcsolatokat újból kell szőni, elsősorban a fiataloknak kell lehetőséget teremteni erre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.