Helyesbítjük a CEU sajtóközleményét

Nem mindegy, hogy a botnak melyik végén...

Nagy Árpád
2019. 03. 21. 11:12
null
Forrás: ceu.edu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkedjünk felül azon, hogy sajtóközleményében ismét hárít és követelőzik a CEU, de sajnos közben valótlanságot is állít, amellyel a közvéleményt félretájékoztatja.

Ezért idézzük, majd helyreigazítjuk azt.

Idézet a CEU hivatalos honlapjáról: „Kinyílt egy ajtó.” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora, miután Orbán Viktor miniszterelnök és Markus Söder miniszterelnök levélváltásukban közös támogatásukról biztosították a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) együttműködését, és miután az Európai Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európai Néppárt nem függesztette fel a Fidesz tagságát, hanem a Fidesz függesztette fel tagságát az Európai Néppártban.

Ebből a közleményből nyilvánvaló, hogy ennek a (továbbra is) Magyarországon működő egyetemnek – és annak elnök-rektorának? – kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy a világszintű politológiai(!) oktatásuk mellett, politikai színezetű közleményében, a közvéleményt pontosan tájékoztassa.

Persze a világért sem feltételeznék szándékosságot, viszont, ha nem szándékos, akkor csak három lehetőség marad. Vagy tájékozatlanság, vagy a magyar és/vagy az angol nyelv nem kellő szintű ismerete, vagy értelmezési problémák miatt állít valótlant a sajtóközlemény. Bármi is az igazság, egyik sem vet túl jó fényt a nemzetközileg elismert, kiváló intézményre.

Ezek után, ismét csak a hiteles tájékoztatás érdekében teszem fel azt a kérdést, hogy a közleménynek a „CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú »bölcsek tanácsával«...”, mondatból kimaradó helyszín véletlen-e?

Mert, nem mindegy, hogy a Budapestről „elüldözött” CEU elnök-rektora Bécsben, esetleg az Egyesült Államokbeli fényűző campusán fogadja-e majd az EPP bölcseket.

Vagy netán Budapesten, ahol Weber urat is fogadta?

Ahonnan elüldözték! Vagy mégsem?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.