Hova is megy a CEU?

Elkaptunk egy levelet!

2019. 08. 16. 16:03
null
Már bejelentés is született az intézmény szabálytalan működésével kapcsolatban Fotó: Teknős Miklós

Elkaptunk egy levelet!

Újabb bizonyíték van arra, hogy a sokszor el- és megsiratott, elbúcsúztatott, szóban eltávozott CEU nem megy sehová Budapestről. Ezt egy olyan ember levele támasztja alá, aki talán a legautentikusabb a témában, magáé az alapítóé.

Az alapító és legfőbb anyagi támogató levele természetesen kemény orbánozással kezdődik, aki „kényszerítette” a CEU-t a távozásra. Ami, mint később kiderül ugyanebből a levélből, nem történt meg, sőt!

Idézet a levélből, melynek aláírója Soros György: „Ezúton erősítem meg a júniusi bejelentést, miszerint a CEU-nak biztos a jövője: a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját.”

Hogyan lehetne valamit még jobban kitömni pénzzel, ami nincs is itt – merül fel bennünk a kérdés.

Azt eddig is tudtuk, hogy az egyetem az USA-ban akkreditált képzéseit Bécsbe viszi, de ezzel koránt sem szűnik meg a magyarországi intézmény, ahogy a levélben olvasható: a továbbiakban folytatódik a tudományos munka és ezek után is lesznek „a tágabb közönség számára nyitott programok” a budapesti kampuszon.

Tehát, ezek után senki ne mondja, hogy a magyarállamazorbánviktoramagyarkormány elüldözte innen „az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumát”, mert ezt – ezzel a levéllel – maga az alapító cáfolja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.