Húszezer bejelentés érkezett a viharkárokról

Még most is dolgoznak a június végi, július eleji viharkárok helyreállításán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon a házak nyolcvan százaléka megsérült. Bodrogkisfaludon pedig a tetőket vitte le az orkán erejű szél. A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint csak a nyár eleji viharszezonban, már 20 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz – fogalmazott az M1 Híradója.

Forrás: Híradó2019. 07. 07. 7:05
null
Sok tető rongálódott meg az orkánerejű szélben Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szó szerint összegyűrődött a Híradóban látható ajaki háznak a hatalmas vihartól. Letört faágak az iskola udvarán, fólia a cserepek helyén.

Az ajaki alpolgármester, Soós Béla abban reménykedik, hogy még a tanév kezdete előtt sikerül rendbe hozniuk a tetőt.

A Magyar Biztosítók Szövetségénél azt mondták: június végén, július elején 20 ezer bejelentés érkezett viharkár miatt.

Erős szél okozott különböző károkat. A beázások, a felhőszakadás, illetve hát a pincék beázása a villámárvizek nyomán. Jelentős volt ugye akkor a villámkár is, illetve hát helyenként jégkárokat is jelentettek.

Lambert Gábor szóvivő elmondta: a szélsőséges időjárás miatt már kétmilliárd forintot fizettek ki a biztosítók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.