Így segítenek a jobboldali települések a járvány károsultjain

Két városban is tényleges segítséget nyújt a fideszes vezetés a helyi, bajba került vállalkozásoknak. A fővárosi baloldaltól látott plakátkampány helyett adóelengedést, közterületi díjak megfizetése alóli mentességet és családtámogatási elemeket jelentettek be Komárom és Székesfehérvár kormánypárti polgármesterei.

Magyar Nemzet
2021. 02. 07. 6:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldali polgármesterek a hatalommal, a kormánnyal és a pártpolitikával foglalkoznak, kormányellenes „szabadságharcot” vívnak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Komárom polgármestere. Molnár Attila hozzátette:

az ellenzéki vezetőknek ezredrangú kérdés, hogy mi a helyzet a településükkel.

– Ezzel ellentétben a mi pártcsaládunkba tartozó vezetők a helyben élő emberek ügyeivel foglalkoznak – mondta el a Komáromot tizenegyedik éve vezető fideszes politikus. Ez lehet a „titok”, amiről a mostani nehéz helyzetben őt is egyre többen kérdezik – jegyezte meg. – Nem plakátolásba kezdtünk, hanem keressük, hogy hol tudunk segíteni az embereknek – utalt a fővárosi kormányellenes kampányra.

A kistelepülés az iparűzési adó fennmaradó részének az elengedésével került be a hírekbe. Az előzetes tervekről lapunk is beszámolt. A napokban Molnár Attila polgármester a veszélyhelyzet adta felhatalmazással élve el is fogadta az intézkedést tartalmazó helyi költségvetést. Ennek értelmében

1,25 millió forintos adóalapig elengedik az iparűzési adót a helyi kis- és középvállalkozásoknak.

A költségvetés elfogadása előtt a képviselőkkel és a helyi vállalkozókkal is egyeztetett a polgármester. 2021-ben a magánszemélyekre vonatkozó, úgynevezett garázsadót is elengedte a fideszes önkormányzat. A Komáromban megszülető babák után járó

kelengyepénzt duplájára, azaz kétszázezer forintra emelték.

Továbbá támogatják a fiatalok első lakáshoz jutását is, egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az ingatlant vásárló, 35 év alatti komáromi fiatalok, aminek jelenlegi összege kétszázötvenezer forint. Az önkormányzat emellett igyekszik segíteni a csokot igénybe vevő családoknak is, a városban telkeket kínálnak a családalapítás előtt állóknak.

A bajba került vállalkozások segítségére sietett Székesfehérvár jobboldali polgármestere is. Cser-Palkovics András a napokban jelentette be, hogy célzott segítséget nyújtanak a vendéglátósoknak, akiknek

idén nem kell díjat fizetniük azon közterületek után, melyeket teraszként vagy kitelepüléshez használnak.

2021-ben mindössze be kell jelenteniük ezt az igényüket. A vendéglátásban dolgozó, munkahelyüket elvesztő fehérváriak egyszeri, százezer forintos gyorssegélyt kaphatnak az önkormányzattól. Cser-Palkovics jelezte azt is, hogy a többieknek is segítséget nyújtanak: például a városban működő konditermek vezetőit levélben keresik meg a következő napokban. Mindemellett pedig a helyi idegenvezetők támogatásával kapcsolatos előkészítő munka is megkezdődött – számolt be róla a fideszes városvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.