Illegális gyorsulási verseny ellen intézkedett a rendőrség

Az illegális gyorsulási versenyek megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést augusztus 16-án, pénteken a rendőrség és a közlekedési hatóság a XIII. kerületben – tette közzé honlapján vasárnap reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Forrás: MTI2019. 08. 18. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akcióban 125 embert igazoltattak, többet közülük előállítottak, és hat forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert az autókat szabálytalanul átalakították.

Két embert ittas járművezetés miatt állítottak elő, egyet azért, mert nem akarta igazolni magát, egyet pedig azért, mert eltiltás ideje alatt vezetett, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát.

Három sofőrt feljelentettek a rendőrök, mert nem volt náluk a jogosítvány, többeket pedig megbírságoltak, mert nem használták a biztonsági övet, átlépték a záróvonalat, megszegték az elsőbbségi és a sávváltási szabályokat, illetve lejárt gépjárművük műszaki engedélye.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy korábbi terv alapján hajtotta végre a péntek esti ellenőrzést, amit továbbra is folytatni fog az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – írták.

Korábban Budatétényben és Újpesten is razziáztak a rendőrök hasonló okból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.