Írdalá.hu: Hosszú Katinkával hódítják meg a katalánokat

Elkészült a székely petíciót támogató háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka reklámfilmje.

2020. 09. 19. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a székely petíciót támogató reklámfilmje, amellyel az Írdalá.hu csapata a katalánok közül igyekszik minél többeket megnyerni a kezdeményezéshez. A világhírű, háromszoros olimpiai bajnok sportoló félperces reklámfilmjében, angol nyelven – magyar felirattal – hívják fel a figyelmet arra, hogy az atléták, sportolók négy évig készülnek egy-egy olimpiára (a világjárvány miatt most éppen ötöt), míg a katalánoknak 306 éve kell várniuk a szabadságukra. A videó végén Hosszú Katinka szintén angolul azt hangsúlyozza, hogy ő csatlakozik az aláírásgyűjtéshez, és tegye ezt más is. A reklámfilm végén feltűnik a kampány nemzetközi oldalának címe, a Signiteurope.com.

Közben csatlakozott a székelyek ügyéhez Rudolf Péter színész, rendező is. A Vígszínház igazgatója többek között azzal indokolja csatlakozását, hogy a világ gazdagabb a kisebbségekkel. – Akkor színesebb a világ, ha ők velünk vannak a nyelvükkel együtt. Ha elkezdünk egységesek lenni és egyformákká válni, akkor a végén mindenki angolul beszél, és ugyanolyan logika mentén valamiféle dizájnvilágban él. Ehhez képest jobban szeretem azt a világot, ahol a kisebbségek itt vannak velünk – emelte ki Rudolf Péter, akinek természetes, hogy egy-egy országban a különböző népeknek együtt kell tudniuk működni. A székelység kapcsán rámutatott arra, hogy mindenki dolga az ügy mögé állni. Kitért arra is: a kezdeményezés azért is fontos, mert szükség van forrásra ahhoz, hogy a magyar nyelv fennmaradjon a határon túli területeken, és hogy magyar nyelven születhessenek előadások, filmek és könyvek.

Mint korábban megírtuk, a politikai élet különböző szereplői mellett kiemelten támogatja a székelyek ügyét Bölöni László. A világhírű labdarúgóval és edzővel reklámszpot is készült, illetve Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is kiállt a petíció mellett. A hazai sport- és művészvilágból pedig mások mellett olyan hírességek támogatják a petíciót, mint Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Eszenyi Enikő és Reviczky Gábor színművészek, Bródy János, Nagy Feró és Pataky Attila zenészek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.