Ismét fidelitasos alelnöke van a nemzetközi diákszervezetnek

Az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezete, a European Democrat Students (EDS) tanácsülésén újraválasztotta Czirkl Benitát alelnökének.

Forrás: Fidelitas2020. 07. 27. 11:04
null
Czirkl Benita, az újraválasztott alelnök Forrás: Fidelitas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidelitas jelöltjét és a teljes elnökséget július 25–26-án, online ülésen választották meg. A Fidesz ifjúsági társszervezete a múlt évben is Czirkl révén képviseltette magát.

Czirkl a most lezárult évben az alapszabály módosításáért felelős alelnök feladatait látta el. Ennek legfontosabb eseménye a berlini téli közgyűlés volt, amely középpontjában az EDS alapszabálya állt. Az elmúlt választás óta a Fidelitas a hallgatói szervezetben is következetesen kiállt az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, amely Magyarország és az EU érdeke is.

Czirkl Benita, az újraválasztott alelnök
Fotó: Fidelitas

Az ülés folyamán a magyar delegációnak igazságtalan támadásokkal szemben is helyt kellett állnia. A fidelitasosok a trianoni diktátum 100. évfordulója kapcsán tartott megemlékezések miatt kaptak alaptalan kritikákat, de kiálltak a magyar kisebbségek jogai és a történelmi emlékezetünk mellett.

Czirkl megválasztása és a Fidelitas EDS-ben elért eredményei a néppártnak is üzenetértékűek. Ismét megmutattuk, hogy az Európai Néppárt családjában Magyarország megkerülhetetlen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.