Ismét valótlan híreket terjeszt Hadházy Ákos

A miskolci egészségügyi intézménnyel kapcsolatos álhírt a megyei kórház főigazgatója cáfolta meg.

Forrás: Hír TV2021. 01. 11. 20:27
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentendrei halottasházról készült kegyeletsértő videója után újabb valótlansággal állt elő Hadházy Ákos. Az LMP volt társelnöke ezúttal egy miskolci szakrendelőről töltött fel fotókat a közösségi oldalára, amelyen az látható, hogy teljesen üresek az egészségügyi intézmény folyosói.

A független országgyűlési képviselő szerint a betegek hiánya azt mutatja, hogy az egészségügyi ellátás az összeomlás szélére került, mivel a kormány nem tudta fenntartani a normál betegellátást.

Válaszul az ellenzéki politikus állításaira, Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a Hír TV megkeresésére közölte:

– Az a fotó, amelyet én is megnéztem, és amit Hadházy képviselő úr is posztolt a weblapján, ez egy olyan épületrészben készült, amelyet a koronavírusos betegek ellátására tartunk fenn.

Értelemszerűen arra törekedtünk, hogy tömbösítve végezzük a betegek ellátását, ezért vannak olyan épülettömbjeink, ahol úgynevezett normál, reguláris betegellátás folyik, és vannak olyan épülettömbjeink, amelyet kifejezetten a Covid-betegek vagy Covid-gyanús betegek ellátására tartunk fenn – hangsúlyozta a főigazgató, hozzátéve, hogy a sürgős eseteket továbbra is azonnal ellátják, a többi páciensnek pedig időpontot biztosítanak. Az intézmény jelen pillanatban is mintegy 173 szakrendelést üzemeltet.

Hadházy Ákosnak viszont nem ez volt az első valótlan állítása. Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, az ellenzéki politikus néhány nappal korábban egy olyan videót osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen azt lehetett látni, hogy a szentendrei halottasházban olyan méltatlan körülmények uralkodnak, hogy a holttesteket kénytelenek egymás hegyén-hátán tárolni. A független képviselő emiatt természetesen a kormányt bírálta, ellenben kiderült, hogy az általa mutogatott felvételek a szentendrei önkormányzat felügyelete alá tartozó és fenntartásában működő halottasházban készültek, a szentendrei polgármester pedig nem más, mint a baloldal által támogatott Fülöp Zsolt. A kegyeletsértő videóról, amellyel Hadházy a kormányzati járványkezelést akarta támadni, az ellenzéki pártok is erősen hallgatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.