Jön a dugódíj!

Valamilyen formában...

2019. 11. 20. 12:55
null
A szivárványkoalíció politikusa kevesebb gépkocsit akar látni Budapesten Fotó: Bach Máté

Valamilyen formában...

Készülhetnek az autósok és a belváros környéki kerületek: óriási dugók lesznek, verekedések a parkolóhelyekért és még a levegő minősége is romlik. Mindezt a klímavédelem jegyében.

Az RTL Klubon Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes – konkrétumok híján – előrevetítette, hogy öt éven belül, azaz még Karácsony Gergely és csapata regnálása alatt, kitiltják („valamilyen formában”) a dízelautókat a belvárosból és bevezetik („valamilyen formában”) a dugódíjat. Az indok, hogy a belvárosban emberek dolgoznak és élnek, ráadásul még gyerekek is vannak, tehát az ő érdekük, hogy javuljon a levegő minősége. Mintha ebben a városban csak a belső kerületekben élnének emberek („valamilyen formában”).

A greenpeace-esek tovább mennek, ők a buszokat és a teherautókat is kitiltanák.

Nézzük a következményeket: a környező kerületekben feltorlódnak az autók, pöfögnek az óriási dugókban. Romlik a levegő minősége. Ennyi parkolóhelyet (esetleg, urambocsá) csak egy-egy fa kivágásával lehet kialakítani. Kevesebb fa, rosszabb levegőminőség.

Az is szép gondolat, hogy a dízelbuszokat tiltsuk ki a belvárosból. De akkor az a sok autós, aki a környező kerületekben hagyja az autóját (ha tudja), vajon mivel fog eljutni a kiváló levegőminőségű belvárosi munkahelyére. Persze, csak ha a levegő tudja majd, hogy a belső kerületek határainál javulnia kell.

Szintén dicsérendő lenne, hogy a sok füstokádó teherautót is tiltsuk ki a belső városrészekből, bár felteszem a kérdést, akkor hogy jut el például az élelmiszer a boltokba, levelek a postára.

Azért, még mielőtt meggondolatlanul cselekedne a főpolgármester úr, nem ártana arra is gondolnia, hogy több budapesti szavazónak van (dízel)autója, mint biciklije.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.