Jön az őszi szünet, kezdődhet az iskolák fertőtlenítése

A járvány fékezését is remélik a szakemberek az iskolák őszi szünetétől: az ezen idő alatt elvégezett kötelező fertőtlenítő takarítás segíthet ebben.

Kerékgyártó György
2020. 10. 22. 14:41
null
20200901 budapest Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, Budapest, Bikszádi u. 11-15 iskola kezdes havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszi szünet idén az ünnepnapok miatt szokatlanul hosszú lesz: október 22-étől november 2-ig tart. A diákok tíznapos távolléte alatt országszerte fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolákban.

– Azt szeretnénk, hogy egy tiszta, fertőtlenített intézménybe térjenek vissza a diákjaink. Ott, ahol előfordult koronavírusos megbetegedés, vagy akár többször vissza is tért, akár a diákok, pedagógusok, dolgozók között, kértük a honvédelem közreműködését is, így ezeken a helyeken egy kiterjedtebb fertőtlenítés zajlik majd – erről Müller Cecília beszélt korábban az operatív törzs sajtótájékoztatóján, ahol köszönetet mondott az eddigi helytállásért.

A megelőző intézkedések hatékonynak bizonyultak, a kötelező fertőtlenítés az intézményekben lassíthatja a vírus terjedését Fotó: archív/Magyar Nemzet

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár közölte, hogy a honvédség 59 iskolában vesz részt a fertőtlenítésben, ugyanis ezekből az intézményekből a fertőzés a rendkívüli szünet és a digitális munkarend ellenére sem tűnt el. A digitális munkarend mindössze az iskolák hat százalékát érinti, valamint háromezer óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet. Maruzsa Zoltán kiemelte, hogy az őszi szünet a koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet, és azt kérte, hogy a tíz napot a gyerekek családi körben, ne csoportos szabadidős programokon töltsék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.