Karácsony Gergely lemondta a párbeszédet a kormánnyal

Így a Városháza bizonytalan időre elhalasztja a főváros és a kormány közötti párbeszéd megtartását.

Forrás: MTI2020. 06. 05. 12:05
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. november 6. Karácsony Gergely fõpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Karmelita kolostor elõtt 2019. november 6-án, miután a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmarad a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának keddre tervezett ülése, mert Karácsony Gergely főpolgármester új időpont ajánlása nélkül lemondta a korábban közösen kitűzött egyeztetést – közölte a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Twitteren.

Fürjes Balázs az MTI-nek elmondta: miközben az álláspontok érdemi egyeztetése sok kérdésben megtörtént, és a végleges napirend megállapítása folyt, „a kormányoldalt meglepetésként érte, hogy a főpolgármester lemondja az intézményes párbeszéd lehetőségét”. Ráadásul – tette hozzá – új időpontjavaslat megtétele nélkül, azaz így a Városháza bizonytalan időre elhalasztja a főváros és a kormány közötti párbeszéd megtartását.

A politikus arról is tájékoztatott, hogy a kormányoldal szeretett volna az egyeztetésen a városvezetéssel közösen megoldást találni a Lánchíd felújítására, megerősíteni a kormány hatmilliárd forintos elkötelezettségét a hídfelújítás támogatására és válaszokat kapni a Lánchíd állapotát, a felújítást érintő tisztázatlan kérdésekre.

„A kormány képviselői nyitottak lennének bármilyen más fővárosi javaslat napirendre tűzésére, és természetesen készen álltak az önkormányzati finanszírozás szakmai és politikai kérdéseinek megtárgyalására is” – mutatott rá az államtitkár.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: azt javasolják a főpolgármesternek, hogy a nyári szünet előtt mindenképpen tartson ülést a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, és feltétlenül találjanak megoldást a Lánchíd aggasztó helyzetének megoldására.

Az államtitkár hozzátette: az ülésen természetesen a főpolgármester által javasolt kérdéseket is napirendre kell tűzni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.