Kiváló eredményt értünk el a jogállamiság tekintetében

A hálózat nem adja fel.

2019. 07. 23. 14:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként söpört végig a baloldali-liberális sajtón a hír, mely szerint Magyarország csúfosan leszerepelt a jogállamiságot értékelő World Justice Project indexén. A felmérés többek között olyan mutatók alapján állította össze a listáját, mint például a nyitott kormányzás, a korrupció, az alapjogok, illetve büntető igazságszolgáltatás.

Nézzük csak meg közelebbről kik állnak a Magyarországot negatív színben feltüntetni szándékozó, listát készítő World Justice Project mögött, illetve az „igazságkeresők„ valójában kiktől kaphatják a tuti biztos infókat a magyar jogállamiságról.

A World Justice Project (WJC) honlapja szerint hazánk jogállamisággal kapcsolatos vezető szervezetei a teljesség igénye nélkül:

- Eötvös Károly Intézetet

- Transparency International Magyarország

- Átlátszó

- Direkt36

- CEU

- Menedék Migránsokat Segítő Egyesület

- Mérték Médiaelemző Műhely

- K-Monitor (Alapítója az a Léderer Sándor, aki a Regnum Marianum emlékére felállított keresztet döntötte le és ezért felfüggesztett börtönbüntetést kapott – nesze neked jogállamiság)

...és még sorolhatnánk a független, objektív szervezeteket, vagy az azokban áldásos tevékenységet végzőket.

Ez a lista magáért beszél. Természetesen szinte valamennyi szervezet mögött ott magasodik a jóságos, filantróp, akinek, mint tudjuk az ellenzéki véleményekből, sok mindene van, de terve az nincs.

Az eredményt a Magyar Helsinki Bizottság (ki más?) tette közzé, hogy aztán az „elnyomott”, „elhallgattatott”, „ellehetetlenített” ellenzéki médiában meg lehessen futtatni. Ismerjük a sort: Index.hu, Hvg.hu, 24.hu, Atv.hu, Nepszava.hu, 168ora.hu... és folytathatnánk.

Ha tehát figyelembe vesszük, hogy ki készítette a listát és sejthetően milyen céllal, azt kell mondanunk, hogy a vizsgált 126 országból elért 57. hely több mint kiváló helyezésnek számít, hiszen az sem lett volna meglepő, ha utolsók lettünk volna rajta. Köszönjük meg a ballib szervezeteknek ezt az előkelő pozíciót, miközben egy régi vicc rémlik fel a távolból: – Milyen rendes volt a Lenin elvtárstól, hogy visszadobta a gyerekek labdáját, hiszen közéjük is lövethetett volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.