Lánczi Tamás: Nem látványos, de tapintható Németország és Brüsszel álláspontjának megváltozása

Nem látványos, de tapintható változás van abban, ahogy Németország és az Európai Unió viszonyul Magyarországhoz, mintha megértették volna, hogy nem lehet diktátumokkal irányítani – mondta Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója.

Forrás: MTI2019. 08. 19. 19:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazgató a műsorvezető azon felvetését kommentálta e megállapítássál, hogy Angela Merkel német kancellár részvétele Páneurópai Piknikről szóló megemlékezésen Magyarországon a német-magyar viszony javulására utal.

Lánczi Tamás hangsúlyozta: az unió ereje abban is áll, hogy sokszínű és vitatkozó közösség, de a brüsszeli erők mintha megpróbáltak volna letérni erről és mindent uniformizálni akartak. A magyarok viszont „kiénekeltek” ebből a kórusból – magyarázta az ellentétek hátterét a politológus.

Szerinte a változáshoz a magyar politikához való viszonyulásban szerepet játszott az, hogy az uniós választásokon az egész európai belpolitikát befolyásoló győzelmet ért el az Orbán Viktor-féle politika.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.