Letiltották Jakab Péter fájdalmas kornyikálását

A Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött videóban énekelve üzent a választóknak, azonban az eredeti dal szerzője nem adott engedélyt erre.

Forrás: Facebook2021. 07. 11. 12:32
null
Jakab Péter kamunak nevezte a gyermekvédelmi népszavazást. Forrás: ORSZÁGGYŰLÉSI KÖZVETÍTÉS/KÉPERNYŐFOTÓ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke tegnap a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben a Jobbik képviselőjelöltjének, Zágráb Nándornak a kíséretében fakadt dalra. Az eredeti dal szövegírója és előadója, Vörös István saját közösségi oldalán szólította fel a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, hogy törölje le a felvételt, mivel arra nem adott engedélyt.

 

Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Fotó: Országgyűlési közvetítés/képernyőfotó

 

„Az eredeti, levédett Kié ez az ország című dal szövegírója, zeneszerzője és előadója én vagyok, mely az 1993-as Ez egy kutya világ című lemezemen jelent meg”

írta Vörös István, hozzátéve: „A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják és politikai felhangot adjanak neki.

Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videófelvételt törölje, távolítsa el!”

Tavaly hasonló esett meg Bíró Lászlóval, aki a Jobbik jelöltjeként indult a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókörzetében időközi választáson. A korábban a zsidókat tetűcsúszdásoknak nevező politikusjelölt akkor egy kampányvideót töltött fel közösségi oldalára, amelyben Geszti Péter és Dés László közös, Mi vagyunk a Grund című dala is elhangzik.

A két dalszerző akkor felháborítónak nevezte, hogy a baloldal rasszista jelöltje kampánycélra használja a szerzeményeiket.

 

Hollik: Inkább induljon a Megasztárban

„Egy dal legális megszerzése lényegesen egyszerűbb, mint kormányozni, de Jakab Péternek még ez sem sikerült.” – kommentálta az esetet közösségi oldalán a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István szerint

mindenki jobban járna,

hogy ha a Jobbik elnöke inkább egy zenei tehetségkutató műsorban, a Megasztárban indulna.

 

https://www.facebook.com/hollikistvan/photos/a.778846398980380/1724081554456855/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.