Marad a fizetős parkolás

A főpolgármester szerint a díjmentes parkolás nem jó ötlet járványügyi szempontból, mert káosz lenne – ezt kedden a Karácsony Gergely jelentette be.

2020. 03. 18. 6:53
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. mrcius 4. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a budapesti llskeresket segt, a Budapest Esly Nonprofit Kft. ltal zemeltetett munkaer-piaci szolgltatsokra kialaktott tancsad iroda tadsn a Fpolgrmesteri Hivatalban 2020. mrcius 4-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerületekhez és a fővároshoz érkezett nagyszámú kérés ellenére sem lesz általánosan ingyenes a parkolás Budapesten. A főpolgármester szerint a díjmentes parkolás nem jó ötlet járványügyi szempontból, mert káosz lenne – ezt kecden a Facebookon Karácsony Gergely jelentette be. Budapest ellenzéki főpolgármestere azzal érvelt, hogy hiába látni kevesebb autót az utakon, állítása szerint a parkolókban ugyanannyi vagy még több jármű van, mint a járványveszély előtt. A Párbeszéd politikusának indoklásával szemben a szintén balliberális vezetésű Bécsben éppen most törölték el ideiglenesen a parkolási zónákat és tették használatukat ingyenessé, hogy a járványveszélyes időszakban minél kevesebben vegyék igénybe a tömegközlekedést. Budapesten csak arról van szó, hogy az egészségügyi és más kiemelt fontosságú területen dolgozók parkolását tehetik ingyenessé, de erről még tárgyalnak a kerületekkel.

Karácsony azt is bejelentette, hogy holnap hajnaltól nyári menetrendre áll át a BKV, azaz az iskolaszünetekben már megszokott módon, ritkábban járnak majd a járművek. A kerületekkel együtt arról is döntött a főváros, hogy lezárják a játszótereket. Kérte a szülőket, hogy a gyerekeket ne vigyék a játszóterekre. Karácsony Gergely arra panaszkodott, hogy a kormány nem válaszol a főváros és a kerületek védekezéssel kapcsolatos kérdéseire, azonban az önkormányzati szociális és egészségügyi dolgozók védőfelszereléssel való ellátása miatt a kormányhoz fordulnak. Gy. Német Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes bejelentése szerint minden kerületben lesz egy ügyeletes konyha, ahol a rászorulóknak biztosítják a meleg ételt. Bejelentette, hogy a rendészeti igazgatóságtól és a kéményseprőktől harminc autót csoportosítanak át sofőrrel együtt az idősek gondozásának megsegítésére. A DK-s főpolgármester-helyettes is a kormánytól kért segítséget, hogy a főváros a szabályoknak megfelelően láthassa el a feladatát a veszélyhelyzetben.

A két fővárosi vezető azt is bejelentette, hogy ma is ülésezik a fővárosi operatív törzs, és az ekkor meghozott döntésekről is beszámolnak majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.