Még tudják fokozni a halálkampányt Gyurcsányék

A DK szándékosan azt sugallja, hogy a kínai vakcinával foglalkozó gyógyszerészeti intézet (OGYÉI) nem szakmai döntéseket hoz.

Vizvári Soma
2021. 01. 18. 12:09
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a DK és a baloldali összefogás vezére továbbra is a kínai vakcina ellen hangolja a közvéleményt Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Demokratikus Koalíció felszólítja az országos gyógyszerészeti intézetet, hogy ne engedjen a kormány sanda politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán – mondta Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Ezzel a Gyurcsány-párt szándékosan azt sugallja, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) nem szakmai döntéseket hoz.

Varga jó láthatóan mindezek ellenére nem érezte ellentmondásosnak hangsúlyozni, hogy a DK oltáspárti, sőt – szerintük – valójában a kormány rontja a magyarok bizalmát az oltásban azzal, hogy a kínai vakcinát is be akarja szerezni, és az emberek rendelkezésére bocsájtaná, amennyiben az OGYÉI alkalmasnak találja erre. A frakciószóvivő aláhúzta, a DK szerint felelőtlen, hogy a kormány egy olyan kínai vakcinával akar oltani, amelyet nem ellenőrzött az Európai Gyógyszerügynökség.

A magyar kormány persze épp ezért akarja minél előbb megvizsgáltatni a hazai hatóságokkal a kínaiak oltóanyagát,

természetesen szó nincs arról, hogy bárki ellenőrizetlen, ismeretlen összetételű oltóanyagot kapjon Magyarországon.

A DK érvelését, amire alapozva a párt a kínai vakcina elleni jajveszékelését is elindította, nagy mértékben gyengíti, amit Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közölt vasárnap. – Azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, hogy a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat,

néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál

– mondta, hozzátéve: mostanra valószínűleg ismét egész Európa Kínában áll sorban.

OGYÉI: A kínai vakcina gyártása biztonságos

– A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) hatósági ellenőrzési főosztályának vezetője Pekingből.

Lukács Ferenc azt mondta, hogy a vakcinát biztonságos körülmények között, korszerű gyárban állítják elő. – A vakcina hatásossága még további vizsgálatokat igényel – tette hozzá az OGYÉI főosztályvezetője. A Koronavírus.gov.hu oldalon is kiemelték, hogy „a kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és a korlátozások feloldása”.

(MTI)

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt:

A Demokratikus Koalíció szombaton bejelentette, petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon,

amelyet nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem a magyar gyógyszerhatóság engedélyezett. A Fidesz akkor külön közleményben hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc életeket veszélyeztető kampányára. Mint írták, a Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány, Gyurcsány ugyanis a magyar emberek élete árán akarja megszerezni a hatalmat, ezért buzdít az oltások ellen.

A kínai gyógyszerek megfelelnek, de a vakcina ellen kampányt indítanak

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő rámutatott: miközben szinte minden használati tárgyuk Kínában készült, ahogy onnan származó gyógyszereket is szednek, Gyurcsányék mégis a kínai vakcinával riogatnak.

„Gyurcsányék Kínában készült élelmiszereket majszolva, Kínában készült gyógyszereket fogyasztva ijesztgetik az embereket a Kínában készült vakcinával, a riogató bejegyzéseiket Kínában készült okostelefonon, tableten, számítógépen írják Kínában készült ruhákba bújva, Kínában készült bútorokat használva, majd dolguk végeztével a Kínában készült televíziókészüléküket bámulják a Kínában készült takarójuk alatt összekucorodva, a Kínában készült párnára hajtva okos kis fejüket. Ennyi” – írta Facebook-bejegyzésében a fideszes politikus.

Frissítés: Reagált a Fidesz a demokratikus koalíció halálkampányának újabb fejezetére

- Felszólítjuk a baloldalt, hogy ne csináljon a vakcinából politikai kérdést, és hagyja a gyógyszerészeti hatóságot dolgozni! – áll a nagyobbik kormánypárt Varga Zoltán (DK) oltásellenes sajtótájékoztatójára kiadott közleményében.

Mint írták:

- A baloldal oltásellenessége veszélyezteti a koronavírus-járvány elleni védekezést és a korlátozások mielőbbi elhagyását. A magyar védőoltási rendszer eddig is bizonyított, csak biztonságos és hatásos vakcinákat engedélyeznek Magyarországon.

Hozzátették: Európában nincs elég oltóanyag, Brüsszel kevés vakcinát biztosít a tagállamoknak, ezért a kormánypártok egyetértenek azzal, hogy minden biztonságos és hatásos vakcina beszerzésére szükség van a lakosság mielőbbi oltásához és a korlátozások mielőbbi feloldásához.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.