Megújul a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének a székháza

A Sipeki-villa megújítása mintegy 2,9 milliárd forintból valósul meg – közölte az emberi erőforrások minisztere.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 23. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatásával, mintegy 2,9 milliárd forintból valósul meg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) székházának a teljes körű felújítása és bővítése

– tájékoztatott a közösségi oldalára feltöltött videójában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere felidézte: az 1918-ban alakult, a látássérült emberek társadalmi integrációját és érdekvédelmi képviseletét ellátó szervezet első évtizedeinek a komoly nehézségei dacára

a szövetség folyamatosan fejlődött, így mára már mintegy 86 ezer látássérült személy érdekeinek a képviseletét látja el.

A tárcavezető továbbá bejelentette: jelen beruházással a szervezet központjának otthont adó, műemléki védelem alatt álló Sipeki-villa megújítása, valamint egy háromszáz fő befogadására alkalmas szolgáltatóház megépítése valósul meg, a munkálatok végeztével pedig a szervezet egy modern, a XXI. század igényeinek megfelelő székhellyel fog rendelkezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.