Meteorológiai szolgálat: Jövő héten ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát

Forrás: MTI, facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat2019. 07. 19. 18:03
Summer day on the French Riviera
epa07722771 People enjoy the sun and the sea on a beach in Antibes, southern France, 17 July 2019. Temperatures in Antibes reached 29 degrees Celcius. EPA/SEBASTIEN NOGIER Fotó: SEBASTIEN NOGIER Forrás: MTI/EPA/SEBASTIEN NOGIER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő héten ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken Facebook-oldalán.

Az ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központja) modellje alapján a jövő hét első felében Nyugat-Európa államaiban nagy területen emelkedik majd 35 fok fölé, sőt Spanyol- és Franciaországban 40 fok közelébe a hőmérséklet. Emellett Németországban is előfordulhatnak 35-38 fok közötti maximumok, és még Anglia déli felén is 30-33 fokig emelkedik majd a hét közepén a hőmérséklet délutánonként.

Magyarországot ez a hőhullám várhatóan érdemben nem érinti, mert ugyan a jövő hét közepétől néhány fokot erősödik majd a nappali felmelegedés, a jövő hét második felében is „csak” 30-34 fok közötti délutáni csúcshőmérsékletre lehet számítani – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.