Mi más juthatna Vágónak Trianonról eszébe, mint a nácizás?

A Harmadik Birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot Gyurcsány pártjának az elnökségi tagja.

Forrás: Origo2020. 05. 15. 22:34
Gyurcsny Ferenc; Vg Istvn
Budapest, 2011. április 16. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Magyar Demokratikus Charta megalakulásának kezdeményezõje, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke és Vágó István televíziós mûsorvezetõ, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivõje (j) kezet fog a Magyar Demokratikus Charta Összefogás a köztársaságért - utasítsuk el az Orbán-alkotmányt elnevezésû tüntetésén a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A náci Harmadik Birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot Vágó István, Gyurcsány Ferenc pártja, a DK elnökségi tagja.

„Azt már tudjuk, hogyan reagáltak a románok arra, hogy Orbán egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel üzent a fiataloknak. Azt nem tudjuk, hogyan reagálnának a lengyelek, ha Merkel a Harmadik Birodalom térképével tenné ugyanezt. Valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni” – írta Facebook oldalára Vágó István, Gyurcsány Ferenc közeli bizalmasa, a DK politikusa, ezzel védve a román Trianon-törvényt és megpróbálva támadni a magyar miniszterelnököt.

Vagyis Vágó István számára a Trianon előtti Magyarország, amely hosszú évszázadok alatt jött létre, olyan, mint a hitleri Németország, amely lerohanta Lengyelországot, haláltáborokat hozott létre lengyel területen és felelős a holokausztért.

A román parlament a héten nyilvánította ünnepnappá a Trianoni szerződés megkötésének napját. Ezen a napon mindehová ki kell tűzni a román zászlót és pozitív megemlékezéseket kell tartani – az erdélyi magyaroknak is. Az RMDSZ tiltakozott a törvény ellen – olvasható az Origo cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.