Most az Országgyűlésen a sor

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felhívást intézett az Országgyűlés tagjaihoz.

Forrás: Facebook2020. 03. 22. 13:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felhívást intézett az Országgyűlés tagjaihoz.

– A kormány 11 nappal ezelőtt döntött arról, hogy veszélyhelyzetet vezet be Magyarország egész területére – kezdte Gulyás Gergely a bejelentkezésben.

A koronavírus elleni védekezés gyors döntéseket tett szükségessé, ezért senkinek nem kell a hiteleit visszafizetni, sem cégeknek, sem magánszemélyeknek december 31-éig. A diákoknak és a hallgatóknak távoktatás formájában van lehetőségük az oktatásban való részvételre. A rendezvényeket betiltottuk mind szabad, mind zárt térben. A járulékfizetési kötelezettség alól – a legnagyobb válságba jutott szektorokban – mentességeket adunk... A munkajogi szabályokat igyekszünk úgy alakítani, hogy megvédjük az álláshelyeket. A határokat lezártuk és kontrolláljuk – sorolta a miniszter.

– Ezeknek az intézkedéseknek a fenntartásához, és az új, szükséges intézkedések meghozatalához kérjük az Országgyűlés jóváhagyását – hangsúlyozta.

– Most tehát az Országgyűlésen a sor

– vette át a szót Kocsis Máté.

A Parlamentnek kell döntenie arról, hogy megerősíti-e a kormány eddigi intézkedéseit, meghosszabbítja-e a veszélyhelyzetet, és felhatalmazza-e kormányt arra, hogy további hatékony intézkedéseket hozzon a koronavírus elleni küzdelemben.

Arra kérem a legnagyobb parlamenti frakció vezetőjeként a többi képviselőcsoport tagjait is, hogy támogassák holnap a házszabálytól eltérést, kedden pedig támogassák szavazatukkal a koronavírus törvényt is.

Ez most nem a politikai viták ideje

– zárta szavait Kocsis Máté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.