MSZP: A trágár stílus is előny

Nagy Blanka tavaly év végén a túlóratörvény elleni tüntetésen üzent a fideszes politikusoknak obszcén szavakkal, amivel rögtön az ellenzék és balliberális média sztárjává vált.

Bákonyi Ádám
2019. 07. 30. 5:50
null
A DK is saját jelöltjének tekinti a kiskunfélegyházi fiatalt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 7-én mutatják be hivatalosan a kiskunfélegyházi ellenzéki képviselőjelölteket, köztük Nagy Blankát. Addig viszont a helyi MSZP nem ad magyarázatot arra, milyen megfontolások alapján álltak be a trágár beszédéről elhíresült diáklány mögé – derült ki Horváth Tamás kiskunfélegyházi MSZP-elnök szűkszavú válaszából, amit a Magyar Nemzet megkeresésére mondott.

Emlékezetes, Nagy Blanka tavaly év végén a túlóratörvény elleni tüntetésen üzent a fideszes politikusoknak obszcén szavakkal, amivel rögtön az ellenzék és balliberális média sztárjává vált, és „szókimondó diáklányként” ünnepelték őt. A napokban pedig kiderült: az MSZP elnöksége egyhangúlag hozzájárult ahhoz, hogy a párt kiskunfélegyházi szervezete független önkormányzati képviselőjelöltként támogassa Nagy Blankát.

A DK is saját jelöltjének tekinti a kiskunfélegyházi fiatalt
Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Nemzet megkeresésére az MSZP elnökségében azzal magyarázták döntésüket, hogy bár a diák­lány stílusán lehet vitatkozni, az ellenzéki térfélen viszont sokan bátornak, sőt hősnek tartják őt, így esélyes, hogy végül önkormányzati képviselő lehessen.

Mindez azért is érdekes, mert amikor általános felháborodást keltve Bangóné Borbély Ildikó lepatkányozta a Fidesz szimpatizánsait, elnökségi forrásaink ugyancsak azt hangoztatták: noha az ő ízlésükkel nem találkozott képviselőjük szóhasználata, az az MSZP „kemény magja” körében sikert aratott, így alkalmas volt a törzsbázis megszólítására, mozgósítására.

Felvetésünkre, hogy hasonló oka lehet-e most Nagy ­Blanka támogatásának, elnökségi forrásaink elismerték, hogy „van ilyen megfontolás”. A DK országgyűlési képviselője, Arató Gergely tegnap ugyancsak arról beszélt, hogy Nagy Blanka az ellenzéki pártok, köztük a DK támogatásával indul, így „mi őt a saját jelöltünknek is tekintjük”.

A DK-nak ugyanakkor problémái adódtak Vácon, ahol az ATV beszámolója szerint a Gyurcsány-párt elnökségének nem sikerült megállapodnia alapszervezetével arról, hogy kit támogassanak, Krauze István helyi elnök ezért lemondott, sőt a pártból is kilépett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.